Kapalıçarşı seçimi çoğunluğa takıldı

Güncelleme Tarihi:

Kapalıçarşı seçimi çoğunluğa takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 22:12

KAPALIÇARŞI’da restorasyonun başlayabilmesi için en önemli etaplardan biri olarak görülen yönetim kurulu seçimi, 2461 mülk sahibinden sadece 412’si oy kullanmaya geldiği için yapılamadı. Bir sonraki seçim günü olarak belirlenen 17 Ocak’ta salt çoğunluk aranmayacak ve Kapalıçarşı’nın yönetim kurulu oluşturulacak.

Haberin Devamı

İstanbul’un simgelerinden, 554 yıllık Kapalıçarşı’yı yılda ortalama 92 milyon kişi ziyaret ediyor. Ancak Kapalıçarşı dökülüyor. Çatısından sızan sular nedeniyle tavan süsleri yer yer yok olmuş. Kanalizasyon sistemi çalışmıyor. Neredeyse her dükkânın çatıda bir eki var. Üstelik çökmek üzere olan çatı sistemi baz istasyonları, su depoları ve antenlerle dolu. Tarihi dokusu nedeniyle restorasyon çalışması yapmanın özel izin gerektirdiği Kapalıçarşı son yıllarda neredeyse kaderine terk edilmiş durumdaydı. Ancak Fatih Belediyesi’nin öncülüğünde Kapalıçarşı için bir restorasyon projesi hazırlandı ve bakanlık onayından geçti. Restorasyonun başlayabilmesi için Kapalıçarşı esnafının bir araya gelmesi ve bir yönetim kurulu oluşturması gerekiyor. 13 kişilik yönetim kurulunun oluşturulması için dün Kapalıçarşı’da seçim vardı. Ancak salt çoğunluk sağlanamadı ve seçim yapılamadı. Seçim 17 Ocak’a ertelendi. 17 Ocak’ta katılım ne olursa olsun seçim yapılacak ve 13 kişilik yönetim kurulu oluşturulacak. 

Haberin Devamı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapalıçarşı’da seçilecek yönetim kurulunun 9 esnaf ile Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü temsilcisinden oluşacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!