'Kan içtim kızılcık şurubu dedim'

Güncelleme Tarihi:

Kan içtim kızılcık şurubu dedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 12:14

Beşiktaş Kulübü'nün olağan Divan Kurulu Toplantısı başladı.

Haberin Devamı

Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yönetim kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ve Divan Kurulu üyeleri katıldı.Divan Başkanlık Kurulu ve Denetleme Kurulu raporlarının okunmasının ardından, yönetici Ahmet Ürkmezgil, kulüp yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantının başında başkan Orman, Iğdır'da okul yaptıran eski yönetim kurulu üyesi Hüseyin Mican'a plaket takdim etti.

Başkan Demirören Kurul'a yaptığı konuşmada kulübün TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e olan borcu hakkında konuştu.

KAN İÇTİM KIZILCIK ŞURUBU DEDİM

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Divan Kurul toplantısında yaptığı toplantıda "Bizim abidik gubidik işlerimiz olmaz. Yıldırım Demirören'e 100 milyon dolar borcumuz var. Yıldırım Demirören bunun 30 milyon dolarını bağışladı. Kalan parayı da ödeyeceğiz. Bu konuyu kapatacağız" dedi

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski başkan Yıldırım Demirören’e olan borçlarıyla ilgili açıklamasında “Kan içtim kızılcık şurubu dedim.” İfadesini kullandı.

Fikret Orman, “Kan içtim kızılcık şurubu dedim. Bunu Beşiktaş için yaptım. Demirören’le hayatımda hiçbir zaman kişisel olarak para alışverişim olmamıştır. Önümüzdeki hafta Yıldırım Demirören ile görüşeceğiz. Kontratlarımız ayarlandı. Bir kısmını sponsor, bir kısmını bağış bir kısmınıda ödeyeceğiz ve bu defteri kapatacağız. Beşiktaş’ta bir kuruşluk abudik kubidik işlerimiz yok

BORÇLARIMIZ DÜŞECEK

“Vodafone Arena’nın tamamlanmasının ardından 568 Milyon Lira açıklanan borçlarımız, 250 Milyon Lira’ya indireceğiz. Stadımız her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Bugüne kadar kimseden tek kuruş fayda görmedik. Bu güne kadar koltuk ve loca satın alan herkese huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Her alınan koltuk, inşaata demir koymak demektir. İnşallah yeni sezonda orada olacağız. Tek sorun stadın çatısıdır. Artık yavaş yavaş koltuk koyma işlemine başlayacağız. Eski kapalı tribün inşaatı 16 Mayıs’ta bitecek. Herkesin heyecanı var. 13 Milyon TL stat gelirimiz vardır. Rakibimizin ise 130 Milyon. Yani statdan hiç gelir elde edemedik. Yeni stadımızla 100 Milyon gelire çıkacağız. Kulübün 140 Milyon luk bir geliri var. Bunların yarısından fazlası faizlere gidiyor. Bu gelirle bu kulübün borcunu aşağıya çekmek mümkün değil. Futbolu ve Basketi kapatırsanız ancak olur. O yüzden büyüyerek borç yapısını düzene sokmamız lazım. Statla bu ivmeyi kazanacağız. Bu sene Şampiyonlar Ligi’ne ya direk, ya da ön eleme ile gireceğiz. Oradan da gelirimiz olacak. Taraftarımız istiyor ki büyük yıldızlar gelsin. Geçen sene 13 Milyonluk bonservis bedeli harcadık. Onun için büyümek için futbola ve basket takımına yatırım yaptık. Bu kulübün borcunu stadımızı kendimiz yaparken, kurlar artarken bunu düşürmek zor oluyor. Bunu bu şekilde düşünmenizi istiyorum. Tüm bunların yanında, maaşlarını ödeyemeyen kulübü devralıp, şimdi bu tür problem yaşamadan stat yapan bir duruma geçtik. Bunu da bizim yönetim yaptı.”

Haberin Devamı

KÜLTÜRÜMÜZDE DÜELLO YOK

Düello kültürü bizim kültürümüzde yok. Bizim kültürümüzde pusuya yatmak vardır. Stadımız yok. 6 maçımız kapatılmış. Şu anda Kasımpaşa maçına satılan bilet 106 adet. Rakiplerimizin durumu ise ortada. Şu an 3 maçımız kalmış. 10 senelik süreç içerisinde herkes mali erezyondan bahsediyor ama asıl erezyon ahlaki erezyondur. Herkes almış eline laptopu, sosyal medyadan Beşiktaş’ı itibarsızlaştırma çalışmasına girmiş. Bir tek amaç bu. Yalan dedikodu. Benim yaptığım her şeyi kulübün üzerinden itibarsızlaştırıyorlar. Bunların kökünü kazımadan benimle kimse uğraşamayacak. Düşünün maça gitmeyin diye kampanya yapılır mı ya? Bu işi hep beraber çözeceğiz. Ben bu işten kimseye taviz vermem.”

Haberin Devamı

AÇIKLAMA YANLIŞ ANLAŞILDI

Bizim dönemimizden sonra Beşiktaş olarak kimseden en ufak bir saygısızlık görmedik. Fenerbahçe ile alakalı yaptığımız açıklamadaki metin biraz yanlış anlaşılır oldu. Bunu kendi aramızda konuştuk. Asıl demek istediğimiz Fenerbahçe gibi bizde şampiyonluğa oynayabilirdik ve seyircisiz oynanmamalı gibi bir açıklamaydı.”

Net borç 568 milyon lira

Beşiktaş Kulübü'nün net borcunun 568 milyon 404 bin 776 lira olduğu açıklandı. Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, toplam borç miktarının 640 milyon 44 bin 101 lira olduğunu ve geçen döneme göre borcun 78 milyon lira arttığını söyledi. Tuncel, kulübün alacaklarının ise 71 milyon 639 bin 323 lira olduğunu, mevcutlar ve alacakların düşülmesiyle net borcun 568 milyon 404 bin 776 liraya ulaştığını belirtti.

Bu arada siyah-beyazlı kulübün genel borçlar içinde yer alan eski ve yeni yöneticilere olan borçları da açıklandı. Bu borçların miktarı Türk Lirası olarak şöyle:

Haberin Devamı

Fikret Orman: 2 milyon 483 bin
Yıldırım Demirören: 103 milyon 692 bin
Ahmet Nur Çebi: 5 milyon 606 bin
Melih Sami Esen: 1 milyon 943 bin
Erdal Torunoğulları: 1 milyon 480 bin
Ahmet Kavalcı: 1 milyon 30 bin
Deniz Atalay: 880 bin
Serdal Adalı: 9 milyon 767 bin
Tamer Kıran: 8 milyon 379 bin


Divan'a 522 üye katıldı

Beşiktaş Divan toplantısı tarihinin en kalabalık üyesi ile yapıldı. Siyah beyazlı kulübün divan toplantısına eski yöneticilerden Veli Öztürk, Erhan Solu, Affan Keçeci, Ekrem Keçoğlu, Tankut Dinç, Sedat Kesen, Yılmaz Ekergil, Erdoğan Nasır, ile Divan Başkanı Yalçın Karadeniz eski Başkan Şeref Nasır ile Alt yapı eski sorumlulularından Ömer Çimen katıldılar.


KEÇECİ UYARDI

Başkan Fikret Orman'ın, "Camianın içinde pusu kuranlar" sözü için, "Sayın Orman bu isimleri deşifre etmeli" diyen divan kurulu üyesi Atıf Keçeci, başarıyla ilereyen bir yönetimin bazı dedikodular ve suçlamalara maruz kalmasının son derece normal olduğunu fakat suçlama yapanların belgelerle konuşması gerektiğini aktardı.
Keçeci ayrıca Beşiktaş bütçesinin 8-10 milyon avroluk transferler yapmaya gücü olmadığını, bu yüzden yönetimin transfer konusunda sıkıştırılmaması gereltiğini kaydetti.


PUSU KURMAK YANLIŞTIR
Bir diğer divan kurulu üyesi Zafer Murat Çetinkaya da, Beşiktaş'ın pusuların kurulduğu bir örgüt olmadığına vurgu yaparak, başkan Fikret Orman'ı eleştirdi. Çetinkaya, "Beşiktaş Kulübü'nde her şey göz göze bakılarak yapılır. Bu kulüpte kimse kimseden korkmaz, dolayısıyla pusu kültüründen bahsetmek yanlıştır. Sayın Fikret Orman ahlaki erozyondan bahsediyor ama ahlaki erozyondan bahsederken biraz aynaya bakmak lazım. Sayın Orman, siz mi popüler olmak istiyorsunuz, yoksa kulübü mü popüler yapmak istiyorsunuz, anlamadım" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!