Kadir Has Ödülü Şerif Mardin ve Şener Aktürk'e gitti

Güncelleme Tarihi:

Kadir Has Ödülü Şerif Mardin ve Şener Aktürke gitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 11:51

Bu yıl 11. kez düzenlenen Kadir Has Ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Bu yıl 11. kez düzenlenen Kadir Has Ödülleri sahiplerini buldu. Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen ödül töreninde Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has ile üniversite öğretim üyeleri, öğrenciler, Has Ailesi ile iş dünyasının önemli isimleri hazır bulundu.

Kadir Has Ödülü Şerif Mardin ve Şener Aktürke gitti

Şerif Mardin

Törende, Üstün Başarı Ödülü’nü alan Prof. Dr. Şerif Mardin din sosyolojisi; siyaset sosyolojisi; tarihsel sosyoloji, Osmanlı İmparatorluğu, Osmanlı dönemi entelektüel tarihi alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Mardin, son 50 yılda sosyal bilimler alanına yaptığı ulusal ve uluslararası düzeydeki büyük katkıları, eserlerinin birer klasik olarak henüz aşılamaması, kitap ve makalelerinin düşünce tarihi alanına sağladığı katkılar, çalışmalarının çığır açıcı derinliği, genişliği ve uzun soluğu ile olduğu kadar kişiliği ile de akademik çevrede belirleyici olması, bir kuşak akademisyen için rol modeli kabul edilmesi nedeniyle ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

‘Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülen 1981 yılı doğumlu Doç. Dr. Şener Aktürk, akademik yaşamının erken bir evresinde yaptığı çalışmaları, bu çalışmaların uluslararası alanda sağladığı başarı, temel çalışma alanı olan uluslararası ilişkilerle sınırlı kalmayıp, makale ve kitaplarında, sosyal bilimler dünyasının farklı alanlarındaki sorunlara yanıt arama çabası nedeniyle ödüle layık görüldü.

BAKMADAN GEÇME!