Kadınlar erkekleri yendi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar erkekleri yendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 14:24

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği futsal maçında, kadınlar erkekleri mağlup etti.

BJK Süleyman Seba Spor Salonu'ndaki etkinlikte, milli takım sporcuları ve kulüp takımlarından gelen kadın sporculardan oluşan karma, milli takımların çeşitli branşlarındaki antrenörlerden oluşan erkekler karması karşısında sahadan 7-6 galip ayrıldı.

Hakem Burcu Ataş'ın yönettiği karşılaşmada kadınlar takımında kaleci Ezgi Çağlar'ın yanı sıra, Handan Kasapoğlu, Serenay Aktaş, Ebru Gelirli, Hülya Ünlü, Elif Ataol, Yeliz Demir, Sibel Duman, Beyza Balıkçıoğlu, Çiğdem Belci, Dilek Özbiler forma giydi.

Erkekler takımında ise kaleci Nurettin Yıldız'ın yanı sıra, Mehmet Ekşi, Necdet Ergün, Saffet Akbaş, Zeki Önatlı, Mehmet Hacıoğlu ve antrenörler dışında bir de Murat Barutçu yer aldı.

Kadınların golleri Serenay Aktaş (2), Dilek Özbiler (2), Ebru Gelirli, Hülya Ünlü ve Yeliz Demir'den gelirken, erkeklerden Mehmet Ekşi (2), Murat Barutçu (2), Mehmet Hacıoğlu ve Necdet Ergun golle buluştular.

Kadınlar, 15'er dakikalık iki devre halinde yapılan maçta ortaya koydukları performansla alkışlanırken, kaleci antrenörü Nurettin Yıldız, kendisine attığı şık golden dolayı Yeliz Demir'i tebrik etti.

Yıldız, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, kadınlara karşı ilk kez forma giydiğini ve çok heyecanlandığını belirterek, “Yeliz Demir'i tebrik ettim, çünkü öyle bir golü hayatımda yemedim. Futbol oynarken de böyle bir gol yememiştim. Kadınlarımız da futbolu gayet güzel oynayabildiklerini gösterdiler. Ancak Avrupa'daki gibi oynamaları için çok çalışmaları lazım. Yetenekli kadınlarımız var. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” diye konuştu.
Karşılaşmanın ardından erkekler, kadınlara çiçek verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliği, TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal'ın yanı sıra, Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, milli takım antrenörlerinden Yücel Uyar, eski FIFA kokartlı kadın hakem Lale Orta da izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!