Kadın gibi kadınlar geri döndü Bu sene dantel kadife ve korse moda

Güncelleme Tarihi:

Kadın gibi kadınlar geri döndü Bu sene dantel kadife ve korse moda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 00:00

Mevsim değişti, gardıropları yenilemekte geç bile kalıyoruz. Bu kışın modasında oldukça belirgin trendler var. Kadınlar gotik, erkekler kolejli tarzını benimseyecek. Hem kadın, hem de erkek modasının hakim rengi siyah. Onu mürdüm ve yeşil takip ediyor.

Bu sene, dolabınızda yoksa mutlaka siyah kıyafetler almalısınız. Bir yandan da baklava deseni ve İskoç ekosesi altın çağını yaşıyor. Kovboy çizmeleri, el örgüsü hırka ve şal, bermuda, altın takılar yeni sezonda mutlaka gardırobunuza eklemeniz gerekenlerden. Anlayacağınız, yıllardır vitrinlere egemen olan sokak modası bile bu sene feminenleşti. Danteller, kadifeler ve korseler ile kadın gibi kadınlar geri döndü. Trendlerden geri kalmamak için, alışverişten önce bize kulak verin.

Bu kış moda dünyası siyahın hakimiyeti altında. Hemen her marka koleksiyonlarında, gotik kraliçeler yaratmış. Gardıropta mutlaka siyah bir şeyler bulundurmakta fayda var. Parlak kumaşlardan siyah elbise ve etekler, siyah şifonlar, ceket ve şapkalara göz atın. Vitrinlerde siyah dışında mor, petrol yeşili ve bordonun da en koyu tonları var. Siyah sevmeyenler, bu renkleri tek başına veya karıştırarak giyebilir.

Bu sene gotik tarz etkisini aksesuvarlarla da hissettiriyor. Siyah eldiven, dantel çorap ve kürklü şapkalar kışın en rağbet görecek parçaları. Zaten dantel, saten, ipek gibi kadınsı kumaşlar eldivenden, bluz ve elbiselere kadar her kılıkta kullanılıyor. Trendi yakalamak isteyenler, balon kollu üstler ve siyah askeri ceketlerden mutlaka almalı. Bunlarla aksesuvar olarak, dantelli broşlar, yünlü yaka gülleri, nakışlı, pullu bileklik, saç bandı ve şapkalar kullanabilirsiniz. Dantel çoraplar da geri dönüyor. Dizaltı eteklerle çok yakışan dantel çorapların her rengi çok moda. Anlayacağınız, yıllardır vitrinlere egemen olan sokak modası bile bu sene feminenleşti. Danteller, kadifeler ve korseler ile kadın gibi kadınlar geri döndü.

DOLABINIZDAN EL ÖRGÜSÜ EKSİK OLMASIN

Bu kış, Britanya adasından esintiler de ulaşıyor bize. Erkekler, İngiliz tarzı, sade ama lüks görünümlü giyimi benimseyecek. Kadınlar için ise İskoç ekoseli, pötikareli her şey çok moda. Yeşilli, kırmızı ekoseler en çok kabanlar, yünlü pantolon ve eteklerde kullanılıyor.

Bermuda, sıkı bir geri dönüş yapıyor bu yıl. Bol kesimli yünlü kumaştan dikilmiş bermudalar, binici çizmeleriyle birlikte giyilebilir. Kanvas olanları yaz sonundan beri vitrinlerde zaten ama havalar soğudukça keçe görünümlü, yıkanabilir yün ve gabardin kumaştan bermudalar çıkmaya başladı vitrinlere. Bermudanız yoksa mutlaka bir tane edinin. Özellikle ekoselileri çok moda!

Klasik trikolar ve ince hırkalar bu kış geçen seneye kıyasla daha da süslü olarak karşımızda. Manşetleri, yakası işli, nakışlı, pullu ince hırkaları, diz altı eteklerle giyip, romantik bir tarz yakalayabilirsiniz. İnce triko kazakların parlak sarı, yeşil, turuncu, mor gibi en canlı renkte olanları makbul.

Atkı ve berenizi, elde yapılmış gibi görünen iri örgü olanlardan seçin. Şal, hırka ve kazaklarda da el örgüsü trendi var. Tığ işi detayları olan kıyafetler de, yerli-yabancı pek çok markada yer buluyor kendine.

KOVBOY ÇİZMENİZ VAR MI?

Ayakkabılarda, yılan ve timsah desenli deri, tüvit, keçe, nubuk gibi farklı materyaller bir arada kullanılıyor. Bu kış hem kısa botlar hem de çizme moda. Çizmelerde, ince topuklar yerini kısa ve kalın topuklara, sivri burun yuvarlak buruna bırakıyor. Binici çizmeleri, kovboy çizmeleri, işli-pullu abiye çizmeler ayakkabı modasına yön veriyor. Kovboy çizmeleri, bu kışın en popüler parçası. Bordo, mor, petrol yeşili kıyafetlerde olduğu gibi ayakkabıda da öne çıkıyor. Erkekler de kovboy çizmesi giyecek ama onlar için klasik renkler var. İçi dışı tüylü süet botlar, sade bir tarzı olan, tabanı dümdüz binici çizmeleri hem çok şık hem de rahat.

ERKEKLERDE ZITLIKLAR BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR

Erkekler bu kış İngiliz tarzında, yani sade ama pahalı görünen kıyafetler giyecek. Baklava desenli süveterler, çizgili gömlekler, V yaka trikolar klasik ama lüks bir görünüm katıyor. Kadın modasında egemen olan siyah, erkek modasında da görülüyor. Bu sezon jeanler bile siyah. Ama doğal kumaşlar ve sarı, kahverengi, yeşil gibi doğa renkleri de sıkça karşımıza çıkıyor. Bunların yanında, her yaştan erkeğin mutlaka baklava desenli birkaç parça giysisi olmalı.

Erkeklerin baklava desenli süveter kadar V yaka trikolara da ihtiyacı olacak. V yaka triko, sezonun olmazsa olmazlarından. Pembe renkteki gömlek ve trikolar hálá çok giyiliyor. Bir tane de siyah triko edinmekte fayda var.

Erkekler cesaret edip ilgi gösterecek mi bilinmez ama, koleksiyonlarda ağırlıklı olarak yakası kürklü mont ve paltolar var.

Zıtlıkların bir araya geldiği bir sezon bu. Farklı kumaş, doku ve desendeki, zıt parçaları birlikte kullanabilirsiniz. Çizgili bir gömlekle, baklava desenli süveter giyebilirsiniz. Bu kolejli görünümü bu sene çok moda.

Bu tarzı sıkıcı bulanların sayısız alternatifi var. Çizgili, yamalı, baskılı uzun kollu sweatşörtler, eskitilmiş, yırtık, düşük belli jean’ler, polo gömlekler ve metal aksesuvarlar da onlar için hazırlanmış. Rahatlık ararken modayı da takip etmek isteyenler, el örgüsü gibi görünen bol hırkalar, kamuflaj desenli kargo pantolonlar ve kadife ceketleri tercih etmeli.

Takımlarda pek bir değişiklik yok. Siyah, lacivert, kahverengi takımlar, beyaz, ekru, pembe gömleklerle birlikte giyiliyor. Çizgili takımların içine, çizgili gömlekler giyebilirsiniz. Açıklı-koyulu tonların birlikte kullanıldığı, kalın çizgili gömlekler, pamuk-ipek karışımlı kumaşlardan yapılıyor çoğunlukla.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!