Kadıköylü Samson'un 9 sırrı

Güncelleme Tarihi:

Kadıköylü Samsonun 9 sırrı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 00:00

Bu sezon F.Bahçe forması altında 21 lig maçının tamamında ilk 11’de sahaya çıkan ve en fazla koşan ism olan tecrübeli yıldız, futboluyla adından söz ettiriyor. Ancak onu arkadaşlarından farklı kılan özelliği uzun saçları...

KAYSERİSPOR’u 2-0 yenip ligde ikinci sıraya yükselen F.Bahçe’de öyle bir futbolcu vardı ki, biz onu izlemekten yorulduk. O ise bana mısın bile demedi. Mehmet Topuz’dan söz ediyoruz. Aykut Kocaman’ın bu sezon 21 lig maçının tamamında ilk 11’de şans verdiği tek futbolcu Mehmet Topuz. 1801 dakika oyunda kalarak ligin en istikrarlı futbolcuları arasında yer alan Topuz’un en önemli özelliği saçları...

Uzun saçları nedeniyle, gücünü kendisi gibi uzun saçlarından aldığına inanılan efsane Yahudi savaşçı Samson’a benzetilen Mehmet Topuz da sahadaki gücünü saçlarından aldığını düşünüyor. Geçtiğimiz sezonun başında Kayserispor’dan F.Bahçe’ye olaylı bir şekilde transfer olduktan sonra yönetimin isteği ile saçlarını kestiren tecrübeli futbolcu, üst üste yaşadığı sakatlıklar ve kötü performansı sonrası arkadaşlarına şunu söyler;

Uğursuzluk getirdi

“Bugüne kadar saçlarımla tanındım. Saçlarımı kestirdikten sonra bir türlü eski performansımı sağlayamadım. Saçlarımı kestirmem bana uğursuzluk getirdi.” Bu sezon iyi bir performans sergilediğini söyleyen Topuz, ne yaparsa yapsın milli takım için düşünülmediği için üzgün ve kırgın.

Mehmet Topuz’un ilginç özelliklerinden biri de annesine olan aşırı düşkünlüğü. Sürekli annesinden bahseden başarılı futbolcu, Sancaktepe Tesisleri’nde görev yapan takım aşçısı Selahattin Usta’ya özel olarak Kayseri yemekleri siparişi veriyor. Buna rağmen “Anemin yaptığı gibi olmuyor” diye serzenişte bulunması da takım içerisinde esprilere yol açıyor. İşte “Kadıköy’ün Samson”u Mehmet Topuz’un 9 sırrı...

Annesiz yapamaz

İstanbul’da ailesiyle birlikte yaşıyor. Annesi, babası ve ablasına çok düşkün. Ancak onun için annesi ayrı bir önem taşıyor. Her sıkıntısında onu arıyor.

Şoförü eniştesi

BMW marka otomobili var. Ancak araba kullanmaktan hoşlanmıyor. Bu yüzden sürekli yanında bulunan eniştesini şoför olarak kullanır.

İstanbul’u sevmiyor

Birçok futbolcunun yaşamak için can attığı İstanbul’dan nefret ediyor. Çünkü bu şehrin karmaşasını ve trafiğini sevmiyor. Gürültüden rahatsız.

Çabuk motive oluyor

Takım içerisindeki liderlerden biri değil. Motive etmek yerine edilmekten hoşlanıyor. En kötü şartlarda bile maçlara motive oluyor.

50 kangal köpeği var

Çok duygusal ve tam bir hayvansever. 50 tane kangal köpeği var. Bunları Kayseri’deki çiftliğinde besliyor. Fırsat buldukça onları görüyor.

Kahraman gibi

Tıpkı efsane savaşçı Samson gibi kendisini kahraman olarak hayal ediyor. Antrenmanlarda yenilen takıma geçip galip gelmesini sağlıyor.

Aşçıların belalısı

Takım aşçılarına Kayseri yemekleri yapmaları için baskı yapıyor. Yapılınca “annemin yemekleri gibi olmamış” diyerek dudak büküyor.

Gece hayatı yok

Gece hayatından hoşlanmıyor. Sancaktepe’den her akşam evine gidiyor. Alkol kullanmıyor ve dışarıda eğlenceye gitmiyor.

Anadolu delikanlısı

Takım arkadaşları onu tam bir Anadolu delikanlısı olarak tanımlıyor. Takımın en dürüst ismi olarak biliniyor. Bu yönüyle takdir ediliyor.

Samson kimdir?

Yahudilerin efsanesi savaşçısı. Gücünü saçlarından aldığına inanılır. Doğumundan önce annesiyle babasına görünen bir melek, çocuklarının Tanrı’ya adanmış bir kutlu kişi olacağını bildirir. Bunun için saçını kesmemek, şarap içmemek ve ölüye el sürmemek üzere ant içmesi gerekmektedir. Bir aslanı tek başına silahsız olarak öldürdüğü söylenir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!