Kadıköy sarı lacivert

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy sarı lacivert
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 00:00

Kulüp yöneticileri, eski futbolcular ve çok sayıda Fenerbahçeli ünlü isim İskele Meyda-nı’nda düzenlenen mitingde boy gösterdi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE taraftarı, şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticilere destek vermek, aynı zamanda soruşturmayı protesto etmek için dün Kadıköy İskele Meydanı’nda miting düzenledi.

Binlerce taraftarın buluştuğu mitinge, kulüp yöneticileri, eski futbolcular ve çok sayıda Fenerbahçeli ünlü isim de katıldı.

Yaklaşık binlerce taraftar saat 11.00’de mitingin düzenlendiği Kadıköy İskele Meydanı’nda buluştu. Her yaştan kadınlı erkekli taraftar grupları Fenerbahçe atkıları, şapkaları ve bayraklarla şike soruşturmasını protesto eden sloganlar attı.

MİTİNGDEN FOTOĞRAFLAR

İŞTE MİTİNGDEN GÖRÜNTÜLER /WEB TV

/images/100/0x0/55eadeeef018fbb8f89c006f

Haberin Devamı

Mitingde, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatlarından Yasemin Merçil, Yıldırım’ın kardeşleri Ali Yıldırım’ın kızları Cansu ve Lara, Acar Yıldırım’ın oğulları Aziz ve Efe ile birlikte platforma çıkarak başkanın mesajını okudu.

Mektuplar okundu, gözyaşları durmadı

Ardından, tutuklu bulunan yöneticilerin gönderdiği mektuplar okundu. Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan’ın eşi Aycan Yelkovan platforma iki oğluyla birlikte çıkarak, eşinin yazdıklarını okuyunca duygusal anlar yaşandı. Mitinge katılan Aziz Yıldırım’ın kızı Hande Gamgam da bu sırada gözyaşlarını tutamadı.
Mitinge katılanlar sık sık şike soruşturmasını protesto eden sloganlar attı.Fenerbahçeli sanatçılar sahne alıp şarkılar söylerken, yapılan konuşmaların ardından saat 11.00 gibi başlayan miting 15.00 sıralarında olaysız şekilde sona erdi.

İŞTE METRİS'TEN TARAFTARLARA MESAJLAR

Rıdvan Dilmen ağladı Aykut Kocaman ağlattı

/images/100/0x0/55eadeeef018fbb8f89c0071

MİTİNGDE F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da konuşma yaptı. Kocaman’ın, “F.Bahçe’nin teknik direktörü olarak değil, bu ailenin bir bireyi olarak buradayım” demesi üzerine mitingdekiler gözyaşlarını tutamadı. Rıdvan Dilmen de yaptığı konuşma sırasında bir hayli duygulandı. Dilmen gözyaşlarına hakim olamazken “Bildiğim tek rakam 1907” diye konuştu.

Haberin Devamı

RIDVAN DİLMEN GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI / WEB TV

Yöneticiler oradaydı

FENERBAHÇE Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, yönetim kurulu üyeleri Ali Koç, Ali Yıldırım, Nihat Özdemir, Ömer Temelli, Yasemin Merçil, Hakan Dinçay, teknik direktör Aykut Kocaman ve idari menajer Hasan Çetinkaya da mitingde yer aldı.

/images/100/0x0/55eadeeef018fbb8f89c0073

Efsaneler mitingdeydi

MİTİNGE Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski teknik direktörlerden Todor Veselinoviç, eski yönetici Ömer Çavuşoğlu, eski futbolcular Can Bartu, Selçuk Yula, Rıdvan Dilmen, Semih Yuvakuran, Ogün Altıparmak, Engin İpekoğlu, Oğuz Çetin, Nezihi Tosuncuk, Abdülkerim Durmaz, Erdi Demir, eski basketbolcular Ali Limoncuoğlu ve Necdet Ronabar gibi efsane isimler de destek verdi.

Haberin Devamı

Sanatçılar da destek verdi

FENERBAHÇELİ sanatçılar İlhan Şeşen, Ercan Saatçi, Selçuk Yöntem, Ayça Tekindor, Hakan Ural, Murat Şeker, Bedri Baykam da mitinge katılarak şike soruşturmasını protesto edip, Metris’te tutuklu bulunan başkan ve yöneticilerine destek verdiler.

‘Biz temiziz’ diyen herkesten daha temiziz

Başkan Aziz Yıldırım’ın “Biz suçsuzuz, dimdik ayaktayız. ‘Biz temiziz’ diyen herkesten daha temiziz” ifadesini kullandığı mesajı Kadıköy’de büyük alkış aldı.

İŞTE AZİZ YILDIRIM'IN MESAJI / WEB TV

TÜRKİYE’de ilk kez bir spor kulübü taraftarı miting düzenlerken, Aziz Yıldırım’ın mesajı Yasemin Erçil tarafından okunurken, alkışlarla kesildi. Mitinge gönderdiği mesajında, “Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe’ sözünü kendisine taraftarlık ruhu olarak kabul etmiş sizlerden biriyim ben” ifadelerini kullanan Yıldırım, “Sevgili Fenerbahçeliler, başından bu yana söylediğim bir sözü yeniden tekrar etmek istiyorum.
Bizler suçsuzuz, dimdik ayaktayız. ‘Biz temiziz’ diyen herkesten daha da temiziz” dedi. 14 Şubat tarihinde başlayacak duruşmanın Türk spor tarihinde bir dönüm  noktası olacağını da vurgulayan Yıldırım, mesajında şu görüşlerine yer verdi:

Haberin Devamı

Yaşamakta olduğumuz acılar bizleri öldürmez, ancak güçlendirir

/images/100/0x0/55eadeeef018fbb8f89c0075

“Benim ve yönetici arkadaşlarımın üzerine atılmaya çalışılan suçlamaları  tek tek çürüteceğiz. Bu operasyonu yapanlar ve onu fırsat bilerek, Fenerbahçemizi bitirmeye çalışanlar başarısız olacak, tarihin tozlu yaprakları içinde kaybolup gidecekler. Geriye, sizlerin kulübümüze nasıl sahip çıktığınız, hep birlikte sarı lacivertli renklere nasıl büyük bir aşk beslediğimiz kalacak. Tarihe Kerem ile Aslı’nın, Ferhat ile Şirin’in aşkı gibi bir aşk efsanesini Fenerbahçeliler bırakacak. Burada bizler, sizlerden bize ulaşan bu destek ile dimdik ayakta duruyoruz. Bu destek bize hastalıklarımızı da dertlerimizi de unutturuyor.”
Fenerbahçe taraftarının dünyanın en büyük taraftar grubu olduğunu dosta  düşmana gösterdiğini de kaydeden Aziz Yıldırım mesajında, “Biliyoruz ki, yaşamakta olduğumuz bu acılar bizleri öldüremez, ancak güçlendirir”  ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TV savaşına “Hayır”

Sarı lacivertli yöneticiler bundan sonra yapılan eleştirilere, televizyonlara çıkıp cevap vermeme kararı aldı.

FENERBAHÇELİ yöneticiler dünkü miting sonrası bazı eski futbolcularla birlikte Develi Restaurant’ta yemek yedi.
Ali Koç, Ali Yıldırım, Hakan Dinçay, Hasan Çetinkaya ve teknik direktör Aykut Kocaman’ın yanısıra, Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Engin İpekoğlu ve Erdi Demir’in yer aldığı yemekte kulübün son durumu tartışıldı.

Yöneticiler, televizyon programlarına katılıp, katılmama durumunu da yemekte masaya yatırdı. Kulübe ve yöneticilere karşı yapılan eleştirilere cevap vermek için televizyonlara çıkmanın ya da bağlanmanın şu durumda bir yarar sağlamayacağı fikrinde birleşildi ve “TV savaşına hayır” kararı alındı.

Yıkılmayan son kale en büyük Fenerbahçe

/images/100/0x0/55eadeeff018fbb8f89c0077

MAÇA gelir gibi sarı lacivert bayraklar, atkılar, formalarla miting  alanına akın eden taraftarlar, hazırladıkları pankartlar ve dövizlerle çeşitli mesajlar verdiler. Pankartlarda “Sana kalkan ellere kalkan olacağız”, “Adalet istiyoruz”, “Haklıyız kazanacağız”, “Tavrını koy tepkini koy uyanık ol Fenerbahçeli”, “Yıkılmayan son kale en büyük Fenerbahçe” ifadeleri yer aldı.

Baret esprisi

 F.BAHÇELİ taraftarlar Kadıköy’deki mitingde ilginç bir pankart açtı. Sarı lacivertliler, şike iddianamesinde parola olduğu iddia edilen “Ayşe tatile çıksın” ve “inşaat” sözlerini pankarta taşıdı. Bazı taraftarlar da kafalarına inşaat işçilerinin taktığı baretleri takarak “inşaat” sözcüğüne göndermede bulundu.

Can Bartu’yu sadece Fenerbahçe bekletir

/images/100/0x0/55eadeeff018fbb8f89c0079

 FENERBAHÇE’nin eski futbolcularından Ogün Altıparmak mitinge katılan efsane isim Can Bartu için ilginç bir yorumda bulundu. “Buraya geldik ve otobüs duraklarında bekliyoruz. Can Bartu’yu otobüs durağında Fenerbahçe’den başka hiç bir güç bekletemez” dedi.

Adil yargılama istiyoruz

FENERBAHÇE Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Futbol Federasyonu’nun şike konusundaki kararını, Türk futbolunu düşünerek vermesi gerektiğini söyledi.
Özdemir, “Trabzonspor ile geçen sezon çok güzel bir yarış yaptık. İki takım da 82 puan aldı ve biz averajla şampiyon olduk. Trabzonspor’un medyada ve kamuoyunda konuşulanlardan dolayı bazı sıkıntıların içersinde olduğu gözüküyor. Neticede Türkiye’de hepimizin güveneceği bir yer vardır. O da yargıdır. Adaletten çıkacak kararlara saygılıyız” diye konuştu. / Ercan ATA/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!