Kablosuz ağ

Güncelleme Tarihi:

Kablosuz ağ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 00:00

Haberin Devamı

i-Rılık zamanı

Veliler dikkat! Çocuklara, ölümü geç veya yanlış anlatmak ileride teknik hasarlara sebep olabiliyor

Yurdumda durumlar yine karışık, aslında bizim ülkede ölüme yaklaşım karışık... Tıpkı aşurenin yurduma özel, karışık bir lezzet olması gibi her şey karmakarışık. Olan bitenin üzerine konuşmak da aşureyi dağıtmak gibi... Gündüz dedikodusunu yaptığın komşuna, o karışık lezzeti armağan etmen gibi; habercilik anlayışımız, yönetilme şeklimiz, insan ilişkilerimiz ve daha niceleri...
Geleneklerle gereğinden fazla bezeli büyümek, ona karşı dalga geçme hissi uyandırır. Belki de bundan ötürü, ülkemizde her meşhur ölümü (nedense burada bir ‘bizden olmayan’ algısı var) kendi esprisini de beraberinde getiriyor. Sen yine hobi olarak esprini yap ama karşındakinin de etten, kemikten oluştuğunu, bir ailesi olduğunu göz ardı etme...
Bu hafta Steve Jobs’u uğurladık. Tabii ki gereksiz esprilerin söz konusu olduğu gibi Teşvikiye Camii’nden, Fatiha eşliğinde değil ama her gün anne babamızdan, sevgilimizden daha fazla haşır neşir olduğumuz teknolojik ürünlerimizi bu kez söz birliği etmişçesine onun yaratıcısı için kullanarak.
Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan zekasının sınırlarını teknolojiyle bir tutan insan beyninin ehliyetsiz kullanımı. Maalesef bu çaresini üretemeyen, beraberinde çözümünü getiremeyen bir sorun. Her ölümde yine yeniden karşımıza çıkan bir ‘O öldü’, peki ya ‘Bu ölen ne olacak’ hali.
Her ölümün kendinden menkul olduğunu anlayamamak, bir diğeriyle karşılaştırmak niye, sorarım! Steve Jobs ölüyor, herhangi bir duygun varsa paylaşıyorsun, biri kalkıyor şehitleri araya sokuyor. Hem ölüm dediğin moda mı? Bilmiyorsan öğren; ölüm sessizliktir, hem giden hem de kalan için!
PC’yi Mac’e tercih edenlerin asla anlayamayacağı bir duygunun mimarı. Genç yaşlarda başladığı kariyerinde ısırık alınmış elmaya gönül vermiş ve bizi kuşkusuz peşinden sürüklemiş bir adam. E bence bu haliyle bile Jobs yeterince büyük kayıp. User Friendly (Kullanıcı Dostu) ibaresinin en çok yakıştığı markadır Apple. Sırf bunun için bile elimdeki tüm ödülleri Jobs’a gönderiyorum.

Haberin Devamı

iPHONE, iPOD, iPAD DERKEN

Haberin Devamı

- gafebesi: iPhone, iPod, iPad derken i-Rılık zamanı geldi. Hoşçakal Steve Jobs.
- istiklalAkarsu: Adem cennetteki elmayı ısırdı dünyaya geldi, sen de dünyadaki elmayı ısırıp cennete gittin, güle güle Steve Jobs.
- SeLimCiprut: Steve Jobs da öldü... (Buradaki -da gerçekten ‘Dahi’ anlamındadır...)
- tyler_durden_s: Bence Jobs gündemi değiştirmek için öldürüldü... Hepsi akepe kaynaklı bunların. Kanmayın...
- duruhanunsal: Ve bu sırada Kılıçdaroğlu her CHP’liye yakışacak bir hareket yapıp Steve Jobs’a Allah’tan rahmet diliyordu. Te allaaam.
- bill_blgn: S.jobs öldü ya tamam artık.. Hepimiz iPhone’uz.
- peperuhi: Jobs: Okuldan ayrıldı, yaratıcılığıyla dünyayı değiştirdi. Melih: Okuldan ayrıldı, babası sanayiye verdi. Gazete üzerinde domates yiyor.
- Slumdogpoor: Hıncal Uluç’un Steve Jobs’un ölümü için hâlâ bir açıklama yapmaması endişe verici değil mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!