Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 00:00

REJANS 2

(Maksimum)

Güne başlarken ilk dinlediğiniz müziğin, günün kalan kısmını direkt etkilediği yolunda kanıtlayamadığım fakat kalpten inandığım bir düşüncem var.

Mesela benim bu sabah yaptığım gibi AC/DC şoku uygulayarak başlayanların günü kısa, fakat manalı olur. Erken saatlerde "sert çocuk" havalarına girince günün nasıl geçtiğini anlayamayabiliyor insan kasım kasım kasılmaktan. Oysa dün sabah Bob Marley & The Wailers’la başlamıştım güne ve zaman limonata kıvamında akıp geçmişti.

Mustafa Sandal’ın dedesi gibi "Jamaika’dayım, kızlar bana masaj yapıyor..." tadında geçici bir güzel hayaller alemine dalmak için zaten yekten reggae dinleyeceksin.

Geleceğim nokta şu: Beyoğlu’nun sevdiğimiz restoranlarından Rejans, kendi havasını yansıtmak amacıyla bir albüm hazırlamıştı. Şimdi ikincisini hazırlamışlar.

Televizyon dizisi sayesinde dönemsel şöhret yakalayan "Şehrazad", alkol soslu hassasiyetin coşku anlarına eşlik eden "Fikrimin İnce Gülü", fosil-klasik kontenjanında incelenen "Arrivederci Roma", "Johnny Guitar", "Bessame Mucho" gibi parçalar; akordeon, piyano ve kontrbas üçlüsüyle seslendiriliyor.

Rejans’ta Rus yemeklerine geçiş yapıp, sarı votka ile keyfine bakarken dinleyince manası olan, fakat bir çarşamba sabahı, yazmak amacıyla dinleyince ’olmayan’ bir albüm. O yüzden ya Rejans’ta dinleyin, ya da kendi Rus lokantası ambiansınızı yaratınca dinlersiniz. Her şeyin bir yeri ve zamanı var diyenlere katılıyorum...

ROBY LAKATOS & ENSEMBLE

Klezmer Karma

(Avanti Classics)

Roby Lakatos, yetenekli kemancılar çıkarmış bir Çingene ailesinin çocuğu. Kendi alanında büyük yetenek kabul edilen, Budapeşte’de Bela Bartok’un adını taşıyan konservatuarda iyi bir eğitim de alan Lakatos, meşhur İsrailli vokalist Myriam Fuks ile yıllardır ortak çalışmalar yapıyor.

Bu çalışmalar, Yahudi ve Çingene şarkılarının ortak yönlerini vurgulayan ve belli bir dinleyici kitlesinin de takdirini toplayan türde olmuş genellikle.

Bu albüm, Lakatos’un adını kendi kızına verecek kadar sevdiği arkadaşı Myriam Fuks, büyük akordeoncu Aldo Granato ve Franz Liszt Oda Orkestrası’nın katkılarıyla kotarılmış.

Benim dinlememe pek imkan olmayan türden, meraklılarını ise fazlasıyla mutlu edecek bir albüm. Bu kadar keman bünyeme fazla geliyor...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!