Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 00:00

KEREM GÖRSEV-ALLAN HARRIS

Back Again

(rec jazz)

Kerem Görsev, kariyerinin son on yılında defalarca beraber çalıştığı caz vokalisti Allan Harris ile "şıpınişi" denilecek türden bir albüm hazırlamış.

Görsev, kapak notlarında albüme ve şarkılara sohbet arasında karar verdikten sonra, New York’ta 13 Nisan’da kayıtları tamamladıklarını, 14 Nisan 2007’de mastering’i hallettiklerini söylüyor.

Yapılacak iş, çalınacak parçaya karar verdikten sonra ne Görsev’i ne de Harris’i zorlayacak bir proje zaten. Eskimeyen veya eskidikçe güzelleşen caz standartlarını almışlar, gayet sade, olması gerektiği gibi yorumlamışlar.

Kerem Görsev kapak notlarında tevazu gösterip "Allan’a eşlik ettim" demiş.

Kişisel müzik macerasını farklı cephelerde sürdüren, üretkenlik sıkıntısı çekmeyen, pek çok farklı projede aynı anda yer alabilen bir müzisyen Kerem Görsev.

Bu yoğun tempo sırasında standartların ferahlığına kaçmasında hiçbir sakınca yok. Allan Harris ile uyumlarına da söylenecek söz yok.

Yani cancağızım sakinleştirici etkisi bulunan, dört başı mamur bir albüm. Parçaları merak edenler çıkabilir. 16 parça var, bazıları: "My Foolish Heart", "Fly Me To The Moon", "When I Fall In Love", "But Beautiful", "Unchained Melody."

HAWAII

(EMI)

Bir süre önce yayınlanmaya başlayan ve ülke (Kimi zaman bölge veya kıta örneklerine de rastlanıyor) müziklerini temel alarak "Gelmiş Geçmiş En Bi Harika Şarkılar" serisi yeni sebzelerin, yeni meyvelerin katılımıyla sürüyor.

"Sebze-meyve" derken maksadım teşbih diyarlarına sürüklenmek değil. Albüm kapaklarında meyve ve sebze fotoğrafları var işte!

Hatırlamayanlar için örnekleme tekniğini kullanmak gerekirse: Brezilya/Muz, Fransa/Üzüm, İtalya/Domates, Türkiye/Karpuz...

Bu albümlerde o ülkelerin meşhur şarkılarından seçme yapılıyor. Bazen iyi ve enteresan şeyler çıkabiliyor, fakat riski kendi başınıza göğüslemeniz gerekiyor.

Mesela bu Hawaii albümünü ele alalım. Ukulele diye mini gitar gibi bir enstrümanları var, meşhur. Beni ayar eden seslerden biridir.

Hawaii müziği denildiğinde de kaşınmaya başlıyorum. Minimal kılık kıyafet, manasız bir neşe veya mıyır mıyır bir hüzün.

Sevmem mümkün değil fakat sevenlere ayıp etmek de istemem. Türkiye’de Hawaii müziğini benimseyen kitleler için faydalı bir eser olacağı kesin. Her kimseler ve her nerede yaşatılıyorlarsa; onlara armağan olsun!

Ya, alakasız olacak fakat demin tarihe bakınca fark ettim: 13’üncü Cuma imiş bugün... Iyy, ürperdim!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!