Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1999 00:00

Kanat ATKAYA
Haberin Devamı

NUMBER 1 LOVE SONGS

Çeşitli Sanatçılar

(PolyGram)

Bu karışık kaset konusu artık sürekli tekrarlanan kötü bir şakaya benzemeye başladı. İyi niyetle hazırlandığından son derece emin olduğumuz bu albüm de hakikaten karışık bir yapıya sahip. Rahatlıkla piyasadaki rakipleriyle boy ölçüşebilecek albümde, hem bir zamanlar sevdiğimiz şarkılara hem de kanımızı donduracak, adını bile anmak istemediğimiz şarkılara rastladık. Toplam 17 şarkılık bu his dalgası karşısında ‘‘Safe In These Arms’’, ‘‘Wonderful Life’’ ve ‘‘I Like Chopin’’ gibi ara noktalarda dinlenerek ayakta kalabildik. Aşk şarkıları konusunu zaten sıkıcı bulan biri olarak albüme böyle yaklaşıyor olmam aslında tabii ki biraz haksızlık. Ne var ki; elimden başka türlüsü gelmiyor, gelemiyor. Eh, her ömrün bir yazı bir kışı, her albümün de bir sonu bir başı vardır. Sadede gelirsek; Vanessa Williams, Michael Jackson, Bon Jovi, Extreme, Jimmy Sommerville, Chris De Burgh, Gazebo, Take That ve Glenn Medeiros (Hakikaten bir de böyle bir insan vardı, n'oldu acaba?) sevenler için söylüyorlar. İçim bir tuhaf oldu; bu nemli gözler, bu diken diken olmuş tüyler benim mi?... Neyse daha fazla yazamayacağım!..

FAZIL SAY

Bach

(Balet)

Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil eden genç yetenek kontenjanından hayatımıza giren, daha sonra bir cep telefonu hadisesiyle Türkiye'nin gündemine yerleşen Fazıl Say, bir ‘‘Bach’’ albümü yaptı. İronik bir şekilde Say'ın müziğini konuşmaktan çok, Say müzik yaparken cep telefonuyla konuşmanın tartışıldığı bir coğrafyada, belki benim de bu konuda görüşlerimi belirtmem gerekiyor. Ama ben böyle yapmayacağım. Ne yapacağım? Aslına bakarsanız hiçbir şey. Çünkü Fazıl Say'ın albümü bir yerde beni aşıyor (Bkz. Orta Sınıf Ahlakı. Alt madde olarak da Münir Özkul maddesini inceleyiniz). İlginç bir tekniği olan piyano çalmaktan çok piyanoyu bizzat olayın merkezine taşıyarak piyanoyu çalan Say, bence gerçekten başarılı. İlginç ve dinlenmesinde fayda olan bir albüm. Herkese tavsiye ederim. Bir de dayanamayıp kötü espri yapmak zorundayım: Albümü dinlerken cep telefonunuzu kapatmayı unutmayın. Pardon, çok pardon...

MILES DAVIS

Love Songs

(Sony)

Hayatta dinlemekten asla bıkmayacağım bir müzisyen seçmek zorunda kalsam, bu kesinlikle Miles Davis olurdu. Yıllar önce İstanbul Festivali sayesinde üç gece üst üste izlemek şansını yakaladığım Miles Davis için rahatlıkla hayatımı değiştiren müzisyen diyebilirim. ‘‘Love Songs’’, hazırlık aşamasında zorluk yaşanmamış bir derleme. Bu da doğal çünkü Davis'in müziği aşk kadar güçlü bir etki yaratıyor. Ünlü trompetçinin farklı kayıtlarından derlenen albümde 11 Miles Davis yorumu var. Alın keyifle, güzellikle, aşkla dinleyin... İyi pazarlar dilerim güzel insanlar.

katkaya@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!