Juventus, liderliğini sürdürdü

Güncelleme Tarihi:

Juventus, liderliğini sürdürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 11:22

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 15. haftası dünkü maçlarla tamamlanırken, lider Juventus, Bologna deplasmanından 3 puanla dönmesini bildi.

Haberin Devamı

Serie A'nın 15. haftasının açılış maçında Bologna'ya konuk olan Juventus, rakibini 2-0 yenerek hem liderliğini sürdürdü hem de yarın "Devler Ligi"ndeki Galatasaray maçı öncesi moral depoladı. Roma ise son 4 haftadır sürdürdüğü beraberlik serisine, evinde Fiorentina'yı 2-1 yenerek son verdi ve ikinci sıradaki konumunu devam ettirdi. Puan tablosunda 3. sırada yer alan Napoli de Udinese maçının 3-3 sonuçlanması nedeniyle Roma ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı.

Parma ile sahasında berabere kalan Inter, dördüncü sıradaki konumunu sürdürdü, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio ise Torino deplasmanından eli boş döndü ve 12'nciliğe geriledi. Bu arada son 6 haftadır galibiyet yaşayamayan Lazio'nun, kötü gidişattan sorumlu tuttuğu teknik direktörü Vladimir Petkovic ile yollarını ayırabileceği ifade edildi. Gol krallığı yarışında, Fiorentinalı futbolcu Giuseppe Rossi 12 golle ilk sırada yer alıyor. Rossi'yi, 9 golle Interli Rodrigo Palacio takip ediyor. Torinolu futbolcu Allesio Cerci ise 8 golle üçüncü sırada bulunuyor.

Toplu sonuçlar ve puan durumu şöyle:
Bologna-Juventus: 0-2
Livorno-Milan: 2-2
Napoli-Udinese: 3-3
Roma-Fiorentina: 2-1
Cagliari-Genoa: 2-1
Hellas Verona-Atalanta: 2-1
Sampdoria-Catania : 2-0
Sassuolo-Chievo Verona: 0-1b
Torino-Lazio: 1-0
Inter-Parma: 3-3

Gelecek haftanın programı

14 Aralık Cumartesi:
Catania-Hellas Verona
Juventus-Sassuolo.

15 Aralık Pazar:
Chievo Verona-Sampdoria
Fiorentina-Bologna
Genoa-Atalanta
Lazio-Livorno
Parma-Cagliari
Udinese-Torino
Napoli-Inter
Milan-Roma

BAKMADAN GEÇME!