Janset, Harun’a karşı

Güncelleme Tarihi:

Janset, Harun’a karşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

Şu sıralar üniversitelerde futbol fırtınası estiren PlayStation turnuvası Ruffles Footbal Madness, iki Galatasaraylı ünlüyü de karşı karşıya getirdi. Harun Tekin ve Janset, etkinlik kapsamında buluşup PES 2011 oynadı. Maç Harun Tekin’in galibiyetiyle sonuçlandı, ancak Janset’in performansı da küçümsenemeyecek türdendi.

Haberin Devamı

Nereden geliyor bu futbol tutkusu, önce onu öğrenelim... 
Harun Tekin: Benim çocukluğumdan beri futbola ilgim var. Futbol hayatımda hep vardı diyebilirim.
Janset: Tarkan’la (Sevgilisi Tarkan Gözübüyük) maçları seyrede seyrede alıştım. Fanatik olmamakla birlikte futbol maçlarını izlemeyi seviyorum.
Sizde aşkla başlamış bir ‘futbol aşkı’ var yani...
Janset: Aşk nelere kadir! Bizim ilişkimizde futbol aşkı ile gerçek aşk birleşti.
Normalde de PES (Pro Evolution Soccer) oynuyor musunuz?
Janset: Genel olarak futbol oynuyoruz. PES de oynuyoruz, normal de oynuyoruz. (Gülüyor)
  
FUTBOL OYNAMAYANA KIZ VERMİYORUZ

Harun Bey, Gazoz Ligi’nde Ayazma (Anadolu Yazarlar ve Müzisyenler Ayaktopu Takımı) takımında futbol oynuyorsunuz. Nasıl gidiyor Gazoz Ligi?
Harun: İyi gidiyor. Son maçımızı yarın oynayacağız. Şampiyon henüz belli değil, play-off maçları var daha. Şampiyonluk için bizim de kendimize göre bir iddiamız var tabii.
Gazoz Ligi’nde top koşturan kimler var başka?
Janset: Herkes oynuyor o ligde. Bütün rock starlar futbol oynamayı seviyor. Zaten futbol oynamayana kız vermiyoruz biz.
Janset Hanım, PES 2011’de çok iyiydiniz ama maalesef rakibinize yenildiniz...
Janset: Ben ona yenilgi olarak bakmıyorum ama moral olarak yenildik tabii. Maç 2-1 bitti, benim de bir golüm var. Hakkım yenmesin, ben de iyi oynadım yani.
Ruffles Football Madness’da dereceye giren iki öğrenciyle birlikte Nou Camp Stadı’nda Barcelona’nın sezon açılış maçını izleyeceksiniz. Ne hissediyorsunuz?
Harun: Barcelona bizim için önemli. İkimiz de Barcelona’yı seviyoruz. Tarkan’ın (Gözübüyük) Barcelona tutkusu bizi de epey aydınlatmıştır. İyi bir seyahat olacağını düşünüyorum.
Janset: Tarkan’la daha önce de Barcelona’ya gitmiş, orada bir maç izlemiştik. Bu ikinci olacak. Çok keyifli olacağını düşünüyorum.

FANATİK OLMAYIN FANATİK OLMAYALIM

Harun Bey, sosyal içerikli şarkılar yapıyorsunuz. Hiç futbol ve fanatizm üzerine bir şarkı yapmayı düşündünüz mü?
Harun: Yok, hayır. Futbol aklıma gelmedi hiç. Kolay bir şey değil o... O kadar çok taraftar var ki! Ama fanatizme karşı bir şarkı olabilir tabii, “Fanatik olmayın, fanatik olmayalım” içerikli bir şarkı... (Gülüyor)
Mor ve Ötesi’ni bir futbol etkinliğinde görebilir miyiz?
Harun: Mor ve Ötesi’nde bir Beşiktaşlı, iki Galatasaraylı, bir de Milan taraftarı var. Bu yüzden grup olarak bir futbol etkinliğinde bizi görmeniz zor.
Harun Bey, bir Galatasaray taraftarı olarak takımın durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Harun: Gelecek yıl şampiyon olmak isteyen Galatasaraylılar, Bank Asya 1’inci Lig’in bunun için iyi bir yer olduğunu söylüyorlar...

Haberin Devamı

KOŞULLAR DÜZELENE KADAR DİZİLERDE OYNAMAYACAĞIM

Janset Hanım, neden sizi uzun süredir ekranlarda göremiyoruz?
Janset: Şu aralar televizyon patronlarına gıcık olduğumdan dizi işi yapmıyorum. Sendika işleriyle ilgileniyorum. Bu koşullar düzelene kadar da bir şey yapmayacağım, çünkü 170 dakika dizi bana ters geliyor. Bir kelimeyi bir dakikada söylemeyince de anlayabiliyoruz, o kadar geri zekalı değiliz. Bu noktada senaristlerden de imkânsız olan bekleniyor. Sevgilinize dahi 100 sayfalık aşk mektubu yazmazsınız her hafta.
Mor ve Ötesi grubunu sever misiniz?
Janset: Benim için dünya bir yana, Mor ve Ötesi bir yana.

Haberin Devamı

HİÇ DE PİYASA OLMAMIŞIZ

Harun Bey, Eurovision’dan sonra daha ‘piyasa’ bir grup olduğunuz yönünde eleştiriler var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Harun: Biz de kendi aramızda “Aman ne piyasa bir grup olduk” diyoruz. Sonra 2010’da çıkardığımız “Masumiyetin Ziyanı Olmaz” albümüne bakıyoruz. Mesela beş numaralı “Festus” şarkısına... O şarkı, Beyoğlu Emniyeti’nde ölen bir Nijeryalı’nın hikâyesini anlatıyor. Ya da sekiz numaralı “Nakba”ya bakıyoruz. “Nakba”, Filistinliler’in İsrail’in bağımsızlık gününe verdiği isim. Türkçe karşılığı da ‘felaket’. İşte bu şarkılarımıza bakıyoruz, sonra da “Biz ne saçmalıyoruz, aslında hiç de piyasa olmamışız” diyoruz.
Peki, bu şarkılara rağmen neden böyle bir eleştiriyle karşılaşıyorsunuz?
Harun: Türkiye’de artık albümler satılmıyor. İnsanlar sadece şarkı dinliyor. Albüm dönemi bittiği için müzik grupları çektikleri klipler üzerinden anlamlandırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!