İzmir sahnesine kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir sahnesine kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 00:36

İki yıl önce depreme dayanıksız olduğu için gerçekleştirilen yıkımı tartışmalara neden olan İzmir’deki Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi, Devlet Tiyatroları tarafından ‘modern bir tiyatro mekânı’ olarak yeniden inşa ediliyor.

Haberin Devamı

İkİ yıl öncesine kadar İzmir’in gözde sanat merkezlerinden biri olan Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi, Devlet Tiyatroları (DT) tarafından modern bir tiyatro mekânı olarak yeniden inşa ediliyor. Efes Sinema Salonu olarak 1966 yılında İzmir’de kurulan ve zaman içerisinde tiyatro binasına dönüştürülen sahnenin yer aldığı yapı, DT’nın mülkiyetine 2010 yılında girmişti. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yürürlükteki deprem yönetmeliğine göre, binada güçlendirme çalışması yapılması konusunda hazırladığı teknik değerlendirme raporuyla binanın yıkımına karar verilmesi ve yıkılması geçtiğimiz yıl tartışmalara neden olmuştu.

AÇILIŞ 2017’DE

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Nejat Birecik, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Metin Oyman, eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bozkurt Kuruç, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ile Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun temelini attığı sahnenin modern yapısıyla Ağustos 2017 tarihinde seyirciyle buluşması planlanıyor. Akustiğinden ses ve ışık düzenine, sahne tekniğinden fuayesi ve idari yapısına baştan aşağı yenilenecek sahnenin 226 olan seyirci kapasitesi de 308’e çıkarılacak. Nejat Birecik’in temel atma töreni sırasında “‘Karşıyaka’ya bir köprü oluşturuyoruz” dediği sahne, Şehir Tiyatrosu bulunmayan İzmir’deki sahne ihtiyacını karşılama yönünde de atılmış bir adım olarak dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!