İzmir derbide artık tek plaka

Güncelleme Tarihi:

İzmir derbide artık tek plaka
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 00:27

İZMİR’in olduğu kadar ülkenin de önemli derbilerde Karşıyaka-Göztepe derbisi öyle bir rekabettir ki iki takım taraftarları şehirde adeta ikiye bölünmüştür.

Haberin Devamı

Bilinen hikayedir. Karşıyakalılar kendilerini İzmir’den ayrı görüp plaka olarak ‘35.5’ ifadesini kullanırken, Göztepelilerin cevabı ‘Tam 35’tir. 

Ama bu iki taraftar grubu şimdi yıllar sonra bir derbide tribünleri yarı yarıya paylaşacak. Evet, PTT 1. Lig’de pazar günü Atatürk Stadı’nda Karşıyakalılar ve Göztepeliler ‘tek plaka’ yapacak.

TÜM TÜRKİYE’DE BÖYLE OLMALI

Eski günleri anımsatacak bu derbinin eşit tribünler önünde oynanmasında iki kulüp başkanın payı büyük. Karşıyaka Başkanı Ali Erten ile Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, daha önce de Pınar Karşıyaka-Barcelona Euroleague basketbol maçını omuz omuza izleyerek centilmenlik örneği sergilemişti. Erten, derbi öncesi dün Sepil’i ziyaret etti.
Sepil, “Sadece İzmir için değil Türkiye’de de farklı renklerin bir araya gelmesi lazım. Türkiye’de uzun zamandır olmuyor, ilk defa iki takım seyircisi birlikte maç seyredecek” dedi.
Erten, “Sıcak ortamlarla adım adım bir noktaya geldik. Sportif anlamda rekabetimiz var. Daha önceki adımlar bir kaç gün sonra sahaya rekabet olarak yansıyacak” dedi.

Haberin Devamı

SAHALARIMIZDA GÖRMEK isTEDiĞiMiZ HAREKETLER


Ezeli rakipler bu sene yaptıkları centilmen hareketlere alkış alıyorlar. İşte bu şık hareketler:


1-İki takım da ortaklaşa aynı firmayla sponsorluk anlaşması imzaladı.
2-Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Pınar Karşıyaka’yı Barcelona karşısında tribünden destekledi.
3-İki takım yıllar sonra bir derbide tribünleri eşit şekilde paylaşarak karşılaşacaklar.

BAŞKANLAR DERBİ ÖNCESİ BULUŞTU


Karşıyaka Başkanı Ali Erten, derbi öncesi dün Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’i ziyaret etti. İki başkan yarı yarıya derbi mücadelesinin bundan sonra Türkiye’ye örnek olmasını istedi.

Çakır ile Baytar karşı karşıya

İZMİR derbisini FIFA kokartla hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek. Böylece Çakır ile Karşıyaka forması giyen Engin Baytar’ın yolları da kesişmiş oldu. 2012’deki G.Saray-F.Bahçe Süper Kupa finalinde Çakır, kendisine saldıran Baytar’ı oyundan atmış ve bu oyuncu 11 maç ceza almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!