İzleyicilere içtenliği sunacağız

Güncelleme Tarihi:

İzleyicilere içtenliği sunacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 00:00

İlk bölümü TRT 1’de yarın 22.10’de ekranlara gelecek olan "Hisarbuselik" dizisinin başrol oyuncusu Rojda Demirer; "TRT bu diziye çok emek harcadı. İzleyicilere, modern yaşamın unutturduğu masumiyeti ve içtenliği sunacağız. Eski Yeşilçam filmlerindeki samimiyeti yakalamaya çalıştık" diyor.

- Oyunculuk kariyeriniz nasıl başladı?

Oyunculuğa 1988 yılında Ankara Tiyatrosu’nda başladım. Burada Rüştü Asyalı gibi çok önemli isimlerden ders aldım. Sekiz yaşında radyo tiyatrosu yaptım. 10 yaşımda TRT’de dizilerde oynamaya başladım. İlk tiyatro oyunumu ise 14 yaşındaydım oynadım. Daha sonra Hacettepe Devlet Tiyatrosu’na girdim. Buradan mezun olduktan sonra "Aşk Olsun", "Canım Benim", "Ağa Kızı", "Tadımız Kaçmasın" dizilerinde rol aldım. Ayrıca "Gönderilmemiş Mektuplar" filminde oynadım. Filmdeki performansım Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği tarafından (ÇASOD) Umut Veren Kadın Oyuncu ödülüyle onurlandırıldı.

- Türkan Şoray ve Kadir İnanır gibi usta oyuncularla rol almak sizi strese soktu mu?

Tabii ki, okuldan mezun olur olmaz Türkan Şoray ve Kadir İnanır gibi iki çok önemli oyuncuyla aynı filmde yer almak beni çok heyecanlandırdı. Onlardan çok şey öğrendim. Ayrıca ben bu filmle tanındım ve birçok dizi teklifi aldım.

- Peki yeni diziniz "Hisarbuselik" hakkında neler söylemek istersiniz?

TRT bu diziye çok önem veriyor. Çok büyük emek harcandı. Yapımcılığını Erol Uyanık’ın yönetmenliğini Samet Polat’ın üstlendiği "Hisarbuselik" aynı zamanda yeni dönemde TRT 1’in tek iç yapım dizisi olma özelliğini taşıyor. İzleyicileri çok farklı ve kaliteli bir dizi bekliyor. Öykü Yeşilçam filmleri tadında. Dizide yer alan oyuncuların çoğu Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan. Hocalarımla oynama fırsatı bulmam beni çok mutlu etti.

- Biraz dizide oynadığın karakteri anlatır mısınız?

Üniversiteyi kazandıktan sonra Ankara’daki teyzesinin yanına taşınan Sema adında bir genç kızı oynuyorum. Sema çok neşeli bir kız, bir anda mahallenin neşe kaynağı oluyor. Ancak Ankara’da çok farklı olaylarla yüzleşiyor ve hepsinden önemlisi aşkla tanışıyor.

BEYPAZARI’NDA -20’DE ÇEKİM YAPTIK

- Dizi çekimleri nasıl gidiyor? Ne gibi zorluklar karşılaştınız?


Çekimleri Ankara Beypazarı’nda yapıyoruz. En büyük sorunumuz soğuklar. Burada -20’lerde çekim yapmak zorunda kaldık. Soğuğun dışında problemimiz yok.

- Dizi neden Beypazarı’nda çekiliyor?

Öykünün Beypazarı’nda geçmesinin en büyük nedeni buranın mimari dokusu. Beypazarı’nın atmosferi ve evlerinin mimari yapısı harika. Ayrıca buranın halkı gerçekten çok konuksever. Çekimler esnasında çok güzel paylaşımlara yaşandı.

- "Hisarbuselik"i diğer dizilerden ayıran en büyük özellik nedir?

Öncellikle bu bir kasaba dizisi. Modern toplumda unutmaya başladığımız sıcak insani ilişkileri öne çıkartmaya çalışıyoruz. "Hisarbuselik"in içtenliğiyle seyircinin sevgisini kazanacağını düşünüyorum.

- Dizinin TRT 1’de yayınlanması hakkında neler söylemek istersiniz?

Zaten rol teklifini kabul etmemdeki en önemli etkenlerden biri dizinin TRT 1’de yayınlanacak olmasıydı. Çünkü TRT’nin reyting kaygısı yok. Bu da bize güven veriyor. Ayrıca TRT çok köklü bir kanal. Çekimlerde bizlere büyük imkanlar sunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!