İzlerken 'keyifle' korkacağınız 10 yabancı dizi

Güncelleme Tarihi:

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 15:10

Eğer “korkmayı” sevenlerdenseniz işte size izlemekten keyif alabileceğiniz, hafta sonunuzu renklendirecek ve arkadaş ortamında severek izleyebileceğiniz 10 yabancı dizi!

Haberin Devamı

Hadi gelin birbirimize itiraf edelim, bir şeyleri izlerken gülmeyi sevdiğimiz kadar korkmayı da seviyoruz. Bunun elbette bilimsel sebepleri var, gülerken salgıladığımız hormonlarla korkarken salgıladığımız hormonlar hemen hemen aynı… Yerli dizilerde “korku” mevzusuna çok değinilmese de, sinemamızda izleyici olarak “hiç fena değil!” diyeceğimiz yapımlar var. Yabancı dizilerde son beş senedir korku öğesinin önemi gün geçtikçe yükseliyor, eski hikayeler yeniden çekiliyor. Eğer “korkmayı” sevenlerdenseniz işte size izlemekten keyif alabileceğiniz, hafta sonunuzu renklendirecek ve arkadaş ortamında severek izleyebileceğiniz 10 yabancı dizi! 

 

1- DAMIEN

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

Haberin Devamı

Omen filmini bilir misiniz? Belirli bir yaş üstünün çocukken izleyip korktuğu filmlerden olan hatta bilinçaltına işleyen “Şeytanın Oğlu” Omen’in hikayesi, Damien olarak karşımızda! Bebek yüzlü, yakışıklımız (kendisini Merlin dizisinden hatırlayabilirsiniz) Bradley James Damien’ı canlandırıyor. Dizi orjinal hikayeden yola çıksa da bize anlattıkları çok farklı, insanların ne kadar kolay manipule edilebileceğinden tutun, nelere nasıl anlamlar yüklediğimize ve abarttığımıza kadar her türlü mevzu dizinin içinde… Eee, durumun gergin havasından dolayı korkup gerilmeniz de normal! 

 

2- SLASHER

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

80’li hatta 90’lı yıllarda “Scream” ya da “Halloween” serilerini izleyerek büyüdüyseniz Slasher tam aradığınız tatta bir dizi! Sırlar, geçmişten gelecek düşmanlıklar ve durdurulamaz bir cani! Büyük sürprizler ya da akıl dolu senaryo oyunları bu dizide yok, bu dizide size seslerle, gölgelerle korkutan eski moda ama etkili öğeler var. Bir kasabada geçmesi ve “Oraya giden bir daha geri dönmedi!” klişeleri ise çok eğlenceli!

 

Haberin Devamı

3- LES REVENANTS

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

“The Returned” olarak uyarlaması da yapılan Fransız yapımı dizi size şu soruyu soruyor “Öldüğünü bildiğiniz bir yakınınız bir sabah kapıyı çalsa ve içeri girse ne yapardınız?” Bu soru ile açılan dizi basit bir zombi ya da ölümden dönenler dizisi değil. Oldukça felsefi dokundurmaları ve Mogwai’nin yaptığı şahane müzikleri var. Eğer diziyi izleyecekseniz Fransız versiyonunu tercih etmenizi öneririm. Onun gerilim dozu ve anlatımı çok çok daha iyi.

 

4- WAYWARD PINES

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

Altıncı His filminin yönetmeni M. Night Shyamalan’ın yönettiği bir diziye ne dersiniz? İlk sezonu ile korkudan ziyade gerilim meraklısı olan izleyiciyi fazlasıyla memnun eden dizi, ikinci sezonu ile geri dönüyor. Bir kitap uyarlaması olan dizi özellikle Lost ya da benzeri dizileri seven izleyicileri daha memnun edebilecek bir hikayeye sahip…  Hikaye bir kasabada geçiyor ama kasaba ile sınırlı kalmıyor, konu farklı bir noktaya doğru ilerliyor.

 

Haberin Devamı

5- THE STRAIN

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

Guillermo del Toro’dan farklı bir vampire hikayesi… Yine bir kitap uyarlaması olan dizi, bir uçak kazası ile başlıyor sonrasında Hollywood’da izlediğimiz klasik vampir hikayelerinden sıyrılıp, daha karanlık ve gotik bir dünyaya doğru devam ediyor. Değişik “canavar” tasarımları görmek ve yaratılan dünyanın sürprizlerini takip etmek isterseniz The Strain izlerken çok eğleneceksiniz!

 

6- PENNY DREADFUL

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

Korku, gerilim, sanat ve tarih bir arada!  Karındeşen Jack’ten tutun, ayinlere, oradan Frankenstein’a kadar uzayan ve beklemediğiniz anda başka bir öykü çıkaran bir hikaye var. Üçüncü sezonu ile ekranlara yeniden “Merhaba!” diyen Penny Dreadful Eva Green, Josh Hartnett ve Billie Piper gibi ünlü isimlerin kadrosunda olduğu dizi kostümlerinden tutun, mekanların tasarımındaki titizliği ile izleyeni kendine hayran bırakıyor. Cesur sahneleri ve otantik ortamı ile izlerken basit bir hikaye izlemediğinizi, takip etmeniz gereken bir hikaye olduğunu da görüyorsunuz. “Güldürürken düşündürdü” kalıbını bilirsiniz, bu dizi de “gererken düşündürüyor.”

 

Haberin Devamı

7- SALEM

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

Cadılar konusu sizi çocukluğunuzdan itibaren geriyor mu? O zaman Salem’i izlerken kendinizi battaniyenin altında bulabilirsiniz. Konu cadılar olduğu için elinde süpürge etrafta koşturan insanlar beklemeyin bu sefer karşınızda... Çok karanlık bir dünya var, izlerken sadece korkmayacaksınız belki de bu karanlığı yaşayan insanlarla empati kuracaksınız. Ne de olsa cadıların yaşadığı köy halkı da çok masum sayılmaz…

 

8- HEMLOCK GROVE

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

Kurt adam deyince aklınıza gömleği yırtılan, sempatik bir genç çocuk geliyorsa henüz Hemlock Grove’u izlememişsiniz demektir! İş sadece kurt adamlarla bitmiyor, işin içinde ilk bakışta hatta onuncu bakışta çözemeyeceğiniz, ismini veremeyeceğiniz gizemler de var. Olayların yaşandığı kasabada herkes birbirinden “gizemli güçlerini” saklıyor diyeyim, gerisini siz anlayın. Gelecek vaad eden aktörler Bill Skarsgård ve Landon Liboiron işin bonusu, yetenekli yönetmen Eli Roth ise işin kaymağı!

 

Haberin Devamı

9- BATES MOTEL

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

“Psycho” filminden uyarlanan Bates Motel, her sezon üzerine biraz daha gerilim koyarak yoluna devam ediyor. Norman Bates ve Norma Louise Bates’in hikayesinin en başına döndüğümüz hikaye beşinci sezona kadar seyircinin onayını aldı. Eğer Alfred Hitchcock’un hayranıysanız ve onun hikayesinin günümüze başarılı bir şekilde nasıl uyarlandığını merak ediyorsanız diziyi izlerken alkışlayacağınızı düşünüyoruz.  Şunu da unutmadan söyleyelim, dizi günümüze uyarlandığı için ayrıntılar da günümüze göre... Dönem dizisi ayrıntılarını beklemeyin.

 

10-  AMERICAN HORROR STORY

İzlerken keyifle korkacağınız 10 yabancı dizi

Her sezonu farklı bir hikaye sunan American Horror Story korku filmi ya da dizisi hayranlarının son zamanlardaki en büyük favorisi… Son sezonuna Lady Gaga’nın katılması ile ortamlarda konuşulmasını daha da arttıran dizi, altıncı sezonu ile Ekim ayında yine bizimle olacak. Eğer sadece bu sezonu izlediyseniz geriye dönüp “Murder House” adlı ilk sezondan başlamanızı öneriyoruz.

 

noluyo.tv Tarafından hazırlanmıştır. 

 

BAKMADAN GEÇME!