İzlanda dünya futbolunu şaşırtıyor...

Güncelleme Tarihi:

İzlanda dünya futbolunu şaşırtıyor...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 15:04

A Milli Futbol Takımı'nın bu akşam 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde karşılaşacağı İzlanda'nınson yıllarda şaşırtıcı bir başarı grafiği var. Hollanda'nın da bulunduğu grubumuzda finallere gitmeyi garantileyen bu 'soğuk' ülke futbol dünyasını şaşırtmaya devam edecek gibi...

Haberin Devamı

Bundan 4 sene önce FIFA sıralamasında 124. olan İzlanda, bugün 23. sıraya kadar yükseldi. Bundan 4 sene öncesine kadar UEFA ülkeleri arasında sadece San Marino, Malta, Lüksemburg ve Kazakistan'ın önünde bulunan
İzlanda bugün Hollanda'nın bile 2016 hayallerini kabusa çevirmiş durumda.

İzlanda dünya futbolunu şaşırtıyor...


İzlanda'nın kısa sürede ulaştığı bu başarının ardında ise tesisleşme ve alt yapıya verilen önem yatıyor. Dünyanın en soğuk iklimlerinden birine sahip olan bu kuzey ülkesinin topraklarının yüzde 63'ü kutup bitki örtüsü tundra ile kaplı. Aşırı soğuklardan dolayı açık hava sporlarını yapmanın neredeyse imkansız olduğu ülke, dünyanın en kısa futbol sezonuna sahip ülkelerinden biri aynı zamanda. İzlanda'da futbol Mayıs ve Eylül ayları arasında oynanabiliyor. Hava şartlarının futbola olan olumsuz etkisini kırmak için harekete geçen federasyon ve yerel yönetimler tesisleşme hamlesi başlatıyor. 2000 yılından itibaren kapalı futbol sahalara devreye girmeye başlıyor. Bu sahalarda sezonun süresini uzatan İzlanda futbolu aynı zamanda alt yapıdaki oyunculara da antrenman yapma fırsatı tanıyor. İşte 2000 yılında başlayan bu hamlenin ilk meyveleri 2016 Avrupa şampiyonası elemelerinde alınmaya başlanıyor.

Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez bir Avrupa şampiyonasında boy gösterecek ülke aynı zamanda 330 bin kişilik nüfusuyla Avrupa şampiyonlarında boy gösterecek en küçük ülke olacak.

İzlanda dünya futbolunu şaşırtıyor...


SIGURDSSON'A DİKKAT
İzlanda grubumuzda harika işler yapıp 2016 vizesini cebine koyarken takımda en çok göze batan isim İngiltere Premier Lig'de Swensea City forması giyen Gylfi Sigurdsson oldu. Forvet arkası ve sağ, sol forvet oynayabilen oyuncu rakip defansı dağıtan pasları ve öldürücü şutlarıyla takımının skor yükünü de omuzluyor. İzlanda'da oynanan ve 3-0 kaybettimiz karşılaşmada Sigurdsson 1 gole imza atmıştı.

Haberin Devamı

İzlanda'da Türkiye maçı öncesinde bir de sakatlık şoku yaşanıyor. Grubun en az gol yiyen kalecisi Hannes Halldorsson sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartıldı. Onun yerine Konya'da Kristinsson'un oynaması bekleniyor. İsveç'te Hammarby forması giyen oyuncu bugüne kadar 4 kez milli formayı giydi ancak bu karşılaşmalar da hazırlık maçlarıydı.

BAKMADAN GEÇME!