İtinayla travesti hocası yetiştirilir

Güncelleme Tarihi:

İtinayla travesti hocası yetiştirilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2005 18:32

Avrupa Birliği karşıtlarının neden kafası karışıyor, anlıyorum, ben bile şüpheye düşüyorum bazen. Mesela... AB’den gelecek 300 bin Avro destekle Türkiye’de fahişe, transseksüel ve travesti öğretmeni yetiştirmek, Türkiye’nin önceliklerinden biri midir?

Hakikaten merak ettiğim için soruyorum, yoksa halk sağlığı açısından ‘lazım olduğu’ muhakkak...

Sabah’ta Gönül Korkut’un haberi diyor ki:

AB'ye 25 seks işçisi aranıyor

AB, Türk erkeğinin sağlığını korumak için hayat kadınları, transseksüeller ve travestileri eğitecek 25 gönüllü seks işçisi arıyor. Toplum sağlığını korumak amacıyla yola çıkılan çalışmada özel eğitim alacak 25 seks işçisi 500 meslektaşını, onlar da diğer meslektaşlarını eğitecek. Zincir halinde güvenli seks eğitimleri verilerek başta AIDS olmak üzere bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor. İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı tarafından yürütülen projede dersler "Meslektaş Eğitimi" adıyla verilecek. AB'nin 300 bin Euro ile destek verdiği çalışma İstanbul'da hayata geçiyor. 25 kişi seçilirken lider özelliği olan, aldığı bilgileri kolay aktaran, çevresi geniş olanlar tercih edilecek. Çalışmalar gönüllü yürütüleceği için seks işçilerine ücret ödenmeyecek.

1 NİSAN'DA BAŞVURU

Seks işçilerinin eğitimlere kayıt başvuruları 1 Nisan 2005'te başlıyor. Uygulama 2 yıl boyunca devam edecek. Eğitimlerin konu başlıklarını güvenli cinsel ilişki, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, üreme anatomisi, iletişim becerileri, eğitim materyali kullanma konuları oluşturuyor. Müşterileri güvenli cinsel ilişki kurallarına ikna etmek için iletişim becerisi de verilecek. 25 seks işçisine danışman olarak görev yapacak olan Şevval Kılıç ile projeyi yürüten İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı Eğitim Koordinatörü Dr. Muhtar Çokar, "Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda hastalık geçişini güvenli seks kurallarına uyulup uyulmaması belirliyor" dedi.

*

Yani...

1- Gönüllü (!) çalışacak 25 seks işçisi aranıyor (Fahişe, transseksüel ve travesti)
2- Adaylarda

(a) liderlik vasfı
(b) aldığı bilgileri kolay aktarabilme yeteneği ve
(c) geniş bir sosyal çevre (?) aranıyor.

3- Gönüllü seks işçisi stajyerlere 2 yıl boyunca

(a) güvenli cinsel ilişki,
(b) cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar,
(c) üreme anatomisi ve

(d) eğitim materyali kullanma konularında eğitim verilecek.

Ha unutuyordum, bir de...

(e) iletişim becerileri geliştirilecek! (Bu sonuncuyu iyi anlamadım, daha çok müşteri bulsunlar, fuhuşun yaygınlaşmasına katkıları olsunlar diye mi ‘iletişim becerisi’ aranıyor?J)

4- Bu 25 gönüllü seks işçisi ‘öğretmen’ olarak yetişecek, her biri 20’şer ‘meslektaşını’ eğitecek, eğitilenler de yenilerini eğitecek, böylece... ‘Zincir halinde güvenli seks eğitimleri verilecek’ diyor haber. (Saadet zincirinden sonra, mutluluk zinciri yani... J)

Biliyorum biliyorum, konuyu saptırmaktayım şu anda.

AB desteğinin ve projede görev alan uzmanların hedefi, ‘fuhuş yoluyla geçen hastalıklara karşı halk sağlığını korumak’ ve herhalde, AIDS, frengi gibi hastalıkların tehdidi altında olan ‘bedenini satarak geçimini temin eden’ seks işçilerini de korumak. Bunun için seks işçilerini eğitmen olarak yetiştirmek...

Tamam da, ama sanki... ne bileyim ben, Türküz ya, ‘Bu kadar ihtiyaç varken, ilköğretim öğretmenlerini bile yetiştirecek imkanımız yokken, ilk işimiz fahişe, transseksüel ve travesti yetiştirmek midir?’ diyesi geliyor insanın. Biz Batılılar gibi, aynı anda birçok meselelenin üstüne gitmeye alışmamışız, ondandır belki de...

Ama korkarım, korkarım çünkü...

Dünya Sağlık Teşkilatı, Sınır Tanımayan Doktorlar gibi uluslararası örgütler ne zaman Türkiye’de mesela polio aşı kampanyası başlatsa, birileri ayağa kalkar ‘Bunlar Türk milletini (yahut Güneydoğu’da Kürtleri) kısırlaştırmaya çalışıyor’ diye dedikodu yayar.

Bir deprem olur, Kızılhaç’tan kan yardımı gelir, kana düşkün kimi milliyetçilerimiz ayağa kalkar, ‘Kanımızı bozmaya çalışıyorlar!’ diye.

Yahut Dr.Babuna için kan örneği toplanırken... ‘Bunlar, Türk milletinin genetik kodunu çözmeye çalışıyor’ diye isyan çıkar...

Şimdi birileri çıkar da ‘AB, Türkiye’de fuhuşu yaymak için, fahişe, transseksüel ve travesti öğretmeni yetiştiriyor’ derse, hiç şaşmam!


(Not: Sanki bu projeyi saptırmış gibi olmamayım. Elim titremese, iyice suyunu çıkarırdım da, zarar vermekten korkarım. Şaka bir yana, halkımız kendini korumayı bilmediği için - pazarlık ettiği travestinin AİDS’li olduğunu duyunca ‘Atın ölümü arpadan olsun’ diyen angutu hatırlarsınız - seks işçilerini eğitmek doğru bir fikir olabilir. Ama projenin hedefi iyi anlatılmalı...)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!