İthal Gelin film oluyor

Güncelleme Tarihi:

İthal Gelin film oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 14:13

Büyük hayallerle Hollanda’ya gelip hayal kırıklığı yaşayan ithal gelinlerin hayatı beyaz perdeye aktarılacak.

Haberin Devamı

İthal Gelin film oluyor

13 yaşında nişanlanıp, 15 yaşında evlendikten sonra Hollanda’ya ithal gelin olarak gelen Hülya Çiğdem’in (35), hayatını anlattığı “De İmportbruid” (ithal gelin) adlı kitabı filmleşiyor. Senaryo yazımlarının başladığı film için Hollanda’dan oyuncu bulunamazsa, oyuncular Türkiye’den ithal edilecek. Filmin 2012 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

SENARYO YAZILIYOR

13 yaşında nişanlanıp 15 yaşında evlenerek Hollanda’ya gelen Hülya Çiğdem’in hayatı filmleşiyor. 2008 yılında hayatını kaleme aldığı 332 sayfadan oluşan “İthal Gelin” adlı kitabının filmleşmesi için ‘Eyeworks’ film şirketi ile tüm anlaşmaların yapıldığını ve senaryo yazımına başladığını açıklayan Çiğdem, “Böyle bir gelişme sonrasında çok mutlu oldum. Eyeworks film şirketi kitabımı okudu ve çok beğendiler. Böyle bir teklifle bana geldiklerinde bende onurlandım ve kendileriyle gereken anlaşmaları yaptık. Şimdi filmin senaryosunu birlikte yazmaya başladık” dedi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eac799f018fbb8f896372b
 İTHAL GELİNİN HAYAL KIRIKLIĞI

Kitabında ithal gelinlerin yaşadığı hayal kırıklıkları dile getirmeye çalıştığını söyleyen yazar Hülya Çiğdem, “Bu kitabımda büyük hayallerle Hollanda’ya gelip hayal kırıklığı yaşayan ithal gelinlerin neler yaşadıklarını kaleme aldım. Örnek olarak ta kendi hayatımı yazdım. 13 yaşında nişanlandım, 15 yaşında evlenerek Hollanda’ya geldim ve 16 yaşında da anne oldum. Uzun yıllar kaynanamla yaşadım. Bir taraftan da para kazanmak için konfeksiyon atölyelerinde çalıştım. Verdiğim hayat mücadelesinde büyük umutlarla geldiğim Hollanda, bana nasıl hayal kırıklığı yaşattı, bu kitabımda bunu çok iyi anlattım” diyerek kendi hayatının beyaz perdeye yansıtacak olan filmde rol almayı düşünmediğini  söyledi.

15 BİN ADET SATILDI

Film çekimlerini yıl sonunda başlanmasının beklendiğini açıklayan Çiğdem, “Şimdi senaryo yazımıyla uğraşıyoruz. Yıl sonunda da film çekimlerinin başlamasını ve 2012 yılı sonunda da vizyona girmesini bekliyoruz” diyerek 2008 yılında kaleme aldığı kitabının bugüne kadar 15 bin adet satıldığını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!