İtalya Süper Kupası Lazio'nun

Güncelleme Tarihi:

İtalya Süper Kupası Lazionun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 00:00

İtalya Süper Kupası'nın sahibi Lazio oldu. Pekin'deki ünlü Kuş Yuvası Stadı'nda 80 bin seyircinin izlediği maçta son Serie A Şampiyonu Inter'i 2-1 yenen Lazio kupayı müzesine götürdü.

Haberin Devamı

Pekin Olimpiyat Oyunları'nda adını duyuran ve yukardan bakıldığında kuş yuvasına benzediği için adı Kuş Yuvası Stadı olan ünlü Pekin Ulusal Stadyumu'nda, İtalya Süper Kupası final maçına ev sahipliği yaptı. Son İtalya Şampiyonu Inter ile, İtalya Kupası'nın sahibi Lazio'yu karşı karşıya getiren maçta Matuzalem ve Tommaso Rocchi'nin golleriyle sonuca giden Lazio Süper Kupa'nın da sahibi oldu.

Inter'de yeni transfer Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o, takımının tek golüne imza atmasına karşın takımını galibiyete taşıyamadı. Maç boyunca Lazio kontrataklarla sonuca gitmeye çalışırken, Interli futbolcular ise girdikleri birçok pozisyondan sonuç alamadılar. Lazio, 1998 ve 2000 yıllarından sonra 3. kez İtalya Süper Kupası'nı kazanırken, Inter ise kadrosundaki birçok yıldıza rağmen 2000 ve 2007 yılından sonra 3. kez kupayı kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!