İtalya isyan etti

Güncelleme Tarihi:

İtalya isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 09:55

İtalya'nın Genova kentinde taraftar terörüne takılan ve tatil edilen İtalya-Sırbistan maçı hakkında henüz karar açıklanmadı.

Haberin Devamı

 Ancak "İtalya'nın gerekli önlemleri almadığı" iddiasında bulunan Sırbistan'ın, UEFA'ya maçı yeniden oynama talebinde bulunması, İtalya tarafını isyan ettirdi. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Giancarlo Abete iddiaları "kabul edilemez" şeklinde yorumladı.

UEFA yönetimi, Genova'daki maçta görev alan UEFA gözlemcileri ile İtalya ve Sırbistan Futbol Federasyonu temsilcilerinin katılımıyla 25 Ekim'de genel merkezinde bir toplantı yaparak, olayı değerlendircek. UEFA'nın ilk kararının da bu toplantıyı takiben 29 Ekim günü açıklanması bekleniyor. Ancak Sırbistan cezasını hafifletmek adına bu toplantıyı beklemeden soluğu İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde aldı.

Maçın tatil edilmesinin hemen ardından yaptığı açıklamada, olayların arkasında Sırp mafyasının olduğunu iddia ederek, utanç duyduklarını belirten Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Tomislav Karadziç, UEFA karşısında ağız değiştirdi. Sabah saatlerinde ekibiyle birlikte İsviçre'ye giden Karadziç, UEFA Genel Başkanı Michel Platini'den İtalya-Sırbistan maçının yeniden oynanmasını talep etti. Karadziç, "Biz üç kez İtalya Futbol federasyonu'na olası risklerle ilgili bilgi verdik ama yanıt alamadık" diyerek, İtalya'yı gerekli güvenlik önlemlerini almamakla suçladı.

Haberin Devamı

Bu iddialar İtalya'yı isyan ettirdi. İtalya Uşlusal Olimpiyat Komitesi açıklamada bulunarak, "İtalya Futbol Federasyonu ve emniyet güçleri yapılması gereken herşeyi yapmıştır" ifadesini kullandı. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Giancarlo Abete ise, "Burada sorun Sırbıstan'ın suçlu olup olmadığı değil. Maçın tekrar edilmesine dair bir karar alınırsa, bu emsal teşkil edecek. Genova'da olanlarla ilgili yapabileceğimiz her şeyi azami ölçüde yaptık. Maç, bir sürü çocukla, bayram havasında olmalıydı. Ancak mümkün olmadı. Bu durumun kurbanı biziz" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!