İşyerinde kedi beslemek ruhsat iptal nedeni

Güncelleme Tarihi:

İşyerinde kedi beslemek ruhsat iptal nedeni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 11:32

BOLU’da, 38 yaşındaki Olcay Özkök’ün işlettiği internet kafede beslediği sokak kedileri, ruhsat iptal ve işyeri kapatma nedeni olarak gösterildi. Bolu Belediyesi ise konu ile ilgili açıklamasında, işyerinde kedi bulundurmanın ruhsat iptaline sebep olmadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün Cumhuriyet Caddesi’ndeki internet kafede denetim yaptı.

 

İşyerinde kedi beslemek ruhsat iptal nedeni

Denetim sonucunda mevzuata aykırı 3 eksiklik tespit edildi. Zabıta memurları Mustafa Çeşme ve Sabahattin Usta imzasıyla işyeri sahibi Olcay Özkök’e tebliğ edilen belgede, ’İşyerinde evcil hayvan (kedi) bulunmaması gerekir.

İşyerinde kedi beslemek ruhsat iptal nedeni

İşyerinde ayrı bir bölümde playstation oyun ve aletlerinin bulunduğu, bunların ruhsat faaliyet konusunda belirtilmediğinden kaldırılması veya ruhsat faaliyet konusuna eklenmesi gerekir.

Haberin Devamı

İşyerinde kedi beslemek ruhsat iptal nedeni

Tavandaki sıva kabardığından tamir edilmesi gerekir’ yazıldı. Söz konusu eksikliklerin giderilmesi için Olcay Özkök’e 15 gün süre verilirken, bu sürede gereği yapılmadığı taktirde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatının iptal edilerek işyerinin kapatılacağı bildirildi.

İşyerinde kedi beslemek ruhsat iptal nedeni
İşyerinde kedi beslemek ruhsat iptal nedeni


Olcay Özkök, evcil hayvanların işyerinden kaldırılması yönündeki maddeye tepki gösterdi. İşyerinde evcil hayvan beslemenin ruhsat iptal nedeni gösterilmesine anlam veremediğini belirten Özkök, şöyle konuştu:

İşyerinde kedi beslemek ruhsat iptal nedeni

"15 yıldır bu işi yapıyorum ve 15 yıldır işyerimde sokak kedilerini besliyorum. Hayvalar soğuk günlerde içeriye giriyor, karınlarını doyuruyor ve ısınıyor. Sayıları bazen 2-3, bazen 6-7 oluyor. Ben belediyeden işyerimin karşısındaki alana kedi barınak evi konulmasını talep ettim ama yapılmadı. Şimdi bu suçmuş gibi 15 yıldır beslediğim sokak kedilerini 15 gün içinde işyerimden kaldırmazsam, ruhsatımın alınacağı tebliğ ediliyor. Ben böyle bir saçmalık hayatımda ilk defa görüyorum. Bunlar sokak hayvanı ve kimseye zararı yok. Maddi olarak da bu hayvanların üzerinden bir şey kazanmıyorum. Kendi cebimden maddi imkanlarım el verdikçe mama alıyorum. 15 yıldır denetlenirim zabıta tarafından, ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım. Bugüne kadar hiçbir müşterimden de bir şikayet almadım."

Haberin Devamı

Olcay Özkök, diğer 2 eksikliği yerine getireceğini, ancak kedileri işyerinden çıkarmayı düşünmediğini söyledi.

“KEDİ İÇİN RUHSAT İPTAL OLMAZ"
Bolu Belediyesi ise konu ile ilgili Hurriyet.com.tr'ye açıklama yaptı. Belediye’den yapılan yazılı açıklamada, denetlenen internet kafede gıda satışı hizmeti de verildiği vurgulanarak, “Valilikle yapılan ortak denetimde bahse konu işyerindeki evcil hayvanların sokak hayvanı olduğu ve aşılı olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca işyerinde gıda satışı da yapıldığından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Gıda Hijyeni Yönetmeliği’ uyarınca gerekli hijyen koşullarının yerine getirilmesi için, eksikliklerin giderilmesi için işyeri sahibine 15 gün süre verilmiştir. Diğer işyerlerinde olduğu gibi internet kafelerden yararlanan vatandaşlarımızı bulaşıcı hastalıklardan korumak, sağlıklı işyerleri oluşturmak için, bu işyerlerinin denetlenmesi, gerekli tedbirlerin alınması halk sağlığı açısından yasal zorunluluğumuzdur. Keyfi bir uygulama söz konusu değil. Kesinlikle işyeri iptali söz konusu değil” ifadelerine yer verildi.

İşyerinde kedi beslemek ruhsat iptal nedeni

“KEDİ BESLENME VE SIĞINMA EVLERİMİZ VAR”

Haberin Devamı

Açıklamada, belediyenin hayvanların korunması ile ilgili bir dizi projesinin olduğu vurgulanarak ”Aynı büyüklükteki belediyeler arasında en modern ve en sağlıklı barınağa sahibiz. 'Hayvan dostu' bir belediye olarak, kış aylarında barınaktaki köpeklerimizin üşümemesi için ampul sistemi ile ısıtma yapılıyor. Yaz aylarında da aşırı sıcaklarda duş sistemi ile hayvanlar serinletiliyor. Şehrin farklı yerlerine kurulan kedi beslenme ve sığınma evlerinde ise sokakta yaşayan çok sayıda kediye beslenme ve barınma imkanı sağlanıyor. Bolu genelinde şu anda 20 kadar kedi beslenme ve sığınma evi bulunuyor. Bu evlerde kış aylarında ampul sistemi ile ısıtma yapılıyor. Mahallerdeki parklara yerleştirilen bu evlerin sayısının çoğaltılması için de çalışmalarımız sürüyor."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!