İstinye baskını

Güncelleme Tarihi:

İstinye baskını
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2011 01:02

Şike operasyonu kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu binasında arama yapıldı. Aramanın ardından TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ‘şüpheli’ olarak gözaltına alındı. Gümüşdağ, 26 Ekim’de de savcılığa gitmiş ve çıkışta, “Rutin ziyaret” açıklaması yapmıştı.

Haberin Devamı

İDDİANAMESİ beklenen şike operasyonu, dün Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İstinye’deki binasında yapılan aramayla yeni bir boyut kazandı. Aramaların ardından TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ şüpheli olarak gözaltına alındı.
Türk futbolu 3 Temmuz 2011 sabahına şike operasyonuyla uyandı. Soruşturma kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu ile Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun da aralarında yer aldığı 31 kişi tutuklandı. Ancak soruşturmayla ilgili tartışmalar hiç bitmedi.
Cezaevinde yatan isimler, haklarındaki suçlamaları öğrenebilmek için Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’in hazırlayacağı iddianameyi beklemeye başladı. Berk’in ifadesini aldığı isimlerden biri, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ağabeyi Hasan Gülbaran’ın kızı ve Başbakan’ın eski özel sekreteri Müge Gülbaran ile 2006’da evlenen TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ idi. Gümüşdağ, 26 Ekim’de gittiği savcılıkta 1.5 saat kaldıktan sonra yaptığı açıklamada, rutin ziyarette bulunduğunu ve soruşturmayı yürüten savcılarla görüştüğünü söylemişti.

Haberin Devamı

İbrahim Akın’ı değil Aziz Yıldırım’ı sordular

Cumhurİyet Savcısı Mehmet Berk’in talimatıyla nöbetçi mahkemeden alınan izin üzerine polisler dün TFF’nin İstinye’deki binasında arama yaptı. Arama yapılan odalardan biri de Göksel Gümüşdağ’ınkiydi. Gümüşdağ da şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.
Gümüşdağ’a, Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmeden önce sağlık raporu alınması gerekiyordu. Bu aşamada diğer soruşturmalardan farklı bir prosedür izlendi. Gümüşdağ, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne polisler tarafından değil, şoförlü makam otomobiliyle geldi. Raporunu aldıktan sonra da otomobiline binerek Emniyet’e gitti. Göksel Gümüşdağ’ın Emniyet’e gelmesinin ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü binasına geldi.
Gümüşdağ’a Emniyet’teki sorgusunda, Aziz Yıldırım ile yaptığı telefon konuşmalarının sorulduğu, İstanbul BŞB’nin eski futbolcusu İbrahim Akın’la ilgili herhangi bir soru sorulmadığı öğrenildi. Geceyi Emniyet’te geçiren Gümüşdağ bugün mahkemeye sevkedilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!