İstihdam sözünü TUTMAYANI ifşa edeceğim

Güncelleme Tarihi:

İstihdam sözünü  TUTMAYANI  ifşa edeceğim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2017 21:23

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde başlattığı istihdam seferberliği için söz verip yerine getirmeyen herkesi tüm ülkeye ifşa edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Gaziantep’te dün toplu açılış törenine katılan Erdoğan, “Gaziantep’te fabrikalar maşallah harıl harıl çalışıyor. Geçen günlerde bir istihdam seferberliği başlattık. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi de buna 15 bin ek istihdam sözüyle katıldı. Valimiz bunun takibini yapacak” dedi. Erdoğan konuşmasında, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i Merkez Bankası’nın başına getirmek istediğini ancak buna dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in engel olduğunu da anlattı.

MEHMET ŞİMŞEK’İN MERKEZ SIRRI

Erdoğan, “Burada bir sırrı açıklayacağım” diyerek şöyle konuştu: “Maliye Bakanımız, Başbakan Yardımcımız Mehmet Bey’i (Şimşek) ben Merkez Bankası’nın başına getirmek istedim. O dönemin Cumhurbaşkanı dedi ki ‘Olmaz’. Niye olmaz dedin Sayın Cumhurbaşkanım? ‘Olmaz’ dedi. ‘Niye olmaz, bileyim ve ikna olayım’ dedim. ‘Yoksa Mehmet Bey’in hanımı başörtülü sanıyor da ondan mı olmaz diye düşünüyor’ dedim. ‘Sayın Cumhurbaşkanım Mehmet Bey’in hanımı başörtülü değil, hatta Amerikalı’ dedim. ‘Yok’ dedi, ‘Olmaz’. Mehmet Bey’i Merkez Bankası’nın başına getiremedik. Böyle yanlışlarla, cins hareketlerle, ideolojik yaklaşımlarla bir yere gelinmez. Bunlardan kurtulmak için bu adımları atıyoruz. Ha sonra kendisini Maliye Bakanı yaptım, o ayrı. Herkesin yetki ve güç sahibi olduğu zaman orada işler yürümez. Türkiye’yi göz göre göre anayasa kitapçıklarının atıldığı ve istikrar ve güven ortamının sarsıldığı o günlere götürmeye gönlümüz razı değil. Türkiye’nin içinden geçtiği nazik dönemde güçlü yönetime ihtiyaç var.”

 

BAKMADAN GEÇME!