İstediğin her yerden zayıfla!

Güncelleme Tarihi:

İstediğin her yerden zayıfla
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Son zamanlarda da ‘‘İstediğin Yerde İstediğin Yerden Zayıfla’’ adlı kitap elden ele dolaşmaya başladı. Fransa’da satış rekorları yapan kitapta diyetisyen ve kemik hastalıkları uzmanı Pierre Pallardy bölgesel ve sağlıklı zayıflamanın formüllerini gösteriyor..

Kim bilir, kaç kere ‘‘Bu pazartesi mutlaka başlayacağım, bugün ne istersem yiyebilirim’’ şeklinde kararlar aldınız. Kendinizi bütün gün sadece elma ya da patates yemeye mahkum ettiniz. Bir ayda 3-5 kilo verip sevindiniz, ama ertesi ay hepsini tekrar aldınız. Kadınların zayıflama konusundaki takıntıları hiç bitmiyor. Henüz sabah gözlerini açıp evden çıkmak için giyinmeye başladıkları dakikalarda ilk düşünülen şeylerden biri zayıflamak.

Konu hakkında o kadar çok yazılıp çizilmesine rağmen yemek yeme anlayışında teme değişiklikler yapılmadıktan sonra senaryo hiç değişmiyor.

Son zamanlarda da ‘‘İstediğin Yerde İstediğin Yerden Zayıfla’’ adlı kitap elden ele dolaşmaya başladı. Fransa’da, tüm dünyada özgün zayıflama ve güzellik yöntemleriyle ünlenen diyetisyen ve kemik hastalıkları uzmanı Pierre Pallardy, sizi vücudunuzun istediğiniz yerinden zayıflamaya davet ediyor. Hem de sabah ve akşam sadece üç dakikanızı ayırarak. Pallardy, bu kitabı hem ideal kilosuna kavuşmak hem de vücuduna istediği şekli vermek isteyenler için yazmış. Uzman, besin rejimlerinde gözardı edilen birçok yan etki karşısında uyarılarda bulunurken, aynı zamanda Zen ve yoga gibi Doğu felsefelerinde insan vücudu üzerinde var olan birçok önemli noktayı da batılı yaşam kültürünün günlük yaşam standartlarına uyarlıyor.

Yöntem üç bölümü içeriyor

Birinci bölümün amacı sizi kendinizle barıştırmak, olumsuz ve yanlış düşüncelerden kurtarmak ve vücudunuzun kötü duruşlarını düzeltmek.

İkinci bölüm besin, zihin ve solunum enerjinizi toplamanıza yardım edecek. Elle yapılan tedavilerin (masaj, akupunktur), bedensel deneyimlerin (yoga, tai-chi, aikido) gibi Doğu’dan gelen ve Batı’da aslına uygun biçimde uygulanması çok zor yöntemlerin temelini anlaşılır biçimlendirmeyi başaracaksınız.

Üçüncü bölüm, hareket bölümü. Bu bölümde, enerjiyle ilgili solunumu, konsantrasyonu ve beden eğitimini birleştirerek, kendi kendinize masaj uygulayarak, bulunduğunuz yerde zayıflamayı ve bedeninizi biçimlendirmeyi başaracaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!