İşte UEFA'nın Trabzonspor kararı!

Güncelleme Tarihi:

İşte UEFAnın Trabzonspor kararı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 21:18

Ve nihayet Trabzonspor'un kaderini etkileyecek merakla beklenen UEFA kararı açıklandı... UEFA'dan mali kriterlerini yerine getiremeyen ve 2 kez savunma veren Muharrem Usta ve yönetimine müjde sayılabilecek bir karar çıktı.

Haberin Devamı

Bordo mavililere kadro kısıtlaması ve para cezası veren UEFA Kulüp Mali Kontrol Komitesi belirli kısıtlamalar ve şartlar ortaya koyarak bordo mavililerden mali yapısını düzeltmesi için bir anlaşma yapmasını istedi. 

Kısaca UEFA önümüzdeki 3 yıl için Trabzonspor'un mali yapısını takibe aldı. Bordo mavililer bu 3 yıl içerisinde UEFA ile yaptığı anlaşma dışına çıkar ve gereken kritirleri yerine getiremezse Avrupa'dan men cezasına kadar varan yeni bir yaptırımla karşı karşıya kalacak. Peki nedir bu kriterler? Bordo mavilileri bekleyen zorlu süreçte neler yapılması gerekiyor? İşte bütün bunların cevabı: 

KULÜP GİDERİNİN 80 MİLYON EURO'YA İNDİRİLMESİ GEREKİYOR
1- UEFA diyor ki; gelirini artırırsan giderine karışmam. yeterki 2016 yılının sonunda zararın 20 milyon Euro'yu, gelecek yıl yani 2016-17 sezonunun sonunda ise 10 milyon Euro'yu geçmesin. Yani yıllık gideri 140 milyon Euro'yu bulan kulüp giderinin 80 milyon Euro'ya indirilmesi gerekiyor. Bu durumda Başkan Muharrem Usta ve yönetimin çok sıkı bir çalışmayla bunu başarması gerekecek.

OYUNCU KISITLAMASI ERSUN YANAL'I ZORLAYACAK
2-UEFA'nın bordo mavililere verdiği oyuncu kısıtlama yasağı Süper Lig'i kapsamıyor. Bordo mavililerin önümüzdeki yıl Avrupa bileti alması halinde listesinde sadece 22 oyuncu bulundurabilecek. Bir sonraki sezon için ise bu sayı 23'e çıkacak ve UEFA bonservis bedeli ödenen sadece 1 oyuncuya lisans verecek. Yani takımın başına Ersun Yanal'ı getiren bordo mavililerin ince eleyip sık dokuyarak mutlak suratle iyi bir kadro oluşturması gerekiyor.

ŞARTLARI YERİNE GETİRİRSE 1 MİLYON EURO İLE KURTULACAK
3- UEFA Trabzonspor'un 2 milyon Euro'suna tedbir koydu. Bu paranın 1 milyon Euro'luk kısmı yapılandırma şartlarına uyulup uyulmadığına bakılmaksızın kulüp tarafından ödenecek. Geri kalan 1 milyon Euro'luk kısım ise şarta bağlı olup kriterlerin yerine getirilmesi halinde UEFA tarafından kaldırılacak. Yani Trabzonspor şartları yerine getirirse 1 milyon Euro'luk cezayla bu işten kurtulacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!