işte o 10 adam

Güncelleme Tarihi:

işte o 10 adam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 22:34

UEFA Disiplin Komitesi, Avusturyalı başkan ve 9 üyeden oluşuyor. İsviçre’nin Nyon kentinde toplanan ve oy çokluğuyla karar alan kurulun üyeleri, kendi ülkeleriyle ilgili gelen dosyalara bakamıyor.

Haberin Devamı

Başkan Dr. Thomas Partl (Avusturya): 10 kişilik UEFA Disiplin Komitesi Başkanlığını Dr. Thomas Partl yapıyor. Avusturyalı başkan özellikle ırkçılığa karşı duyarlılığıyla biliniyor. Normal hayatında oldukça iyi bir dost olarak tanınan Yargıç Partl’ın verdiği kararların arkasında durması en değişmez yönleri.

Jacques Antenen (İsviçre): Disiplin Komitesi’nin üyesi ve aynı zamanda başkanvekili olan Antenen tıpkı Partl gibi UEFA’nın en güvendiği isimlerin başında geliyor. Özellikle ırkçı tezahüratların olma ihtimali yüksek maçlarda Antenen en çok güvenilen ve görev verilen üye olarak dikkat çekiyor. Antenen ülkesinde önemli bir yargıç olarak tanınıyor.

Berzi Sandor (Macaristan): Macaristan Futbol Federasyonu Başkan Vekilliği yapan Sandor Berzi, Disiplin Komitesi’nin etkin isimlerinden biri. Berzi sık sık Macaristan spor eğitim merkezlerinde konferanslar veriyor.

Emilio García Silvero (İspanya): Pierre Cornu’nun görev döneminde kendisinin en güvendiği isimlerden biri olan Silvero, UEFA’nın geleceği olarak görülüyor. Genç hukukçu, 2006 yılından bu yana disiplin kurulu ve CAS tahkim üyesi olarak görev yapıyor.

Lorenz Hans (Almanya): Yabancılar hukuku üzerine uzman olan Hans, Almanyanın birçok bölgesinden gelen göçmenlere verdiği hizmetlerle ön plana çıkmış bir hukukçu.Hans, Batı Almanya’da faaliyet gösteren SWFV’de görev alıyor.

Jim Stjerne Hansen (Danimarka): Danimarkalı eski bir futbolcu olan Hansen, aynı zamanda ülkesinin futbol federasyonunda genel sekreterlik yapıyor. UEFA’nın aktif isimlerinden biri olan Hansen, İskandinav bölgesinin en aktif isimlerinden.

Ioan Angelo Lupescu (Romanya): Bir dönem Bursaspor forması da giyen Lupescu, 2008 yılında FIFA’nın bir üyesi olarak Teknik ve Kalkınma Komitesi’nde görev almaya başladı. UEFA tarafından da kısa sürede fark edilen Lupescu, uzun süredir Disiplin Komitesi’nde yer alıyor.

Rudolf Repka (Çek Cumhuriyeti): Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu’nda genel sekreterlik görevi yapan uyguladığı projelerle kısa sürede UEFA’nın dikkatini çeken isimlerden biri olurken, teknolojiye en çok önem veren üyelerin başında geliyor.

James Shaw (İrlanda): Büyük bir telekomünikasyon şirketi için çalışan Shaw, 1989 yılında İrlanda Futbol Federasyonu’na katıldı. Şimdiye kadar çok sayıda görev üstlenen Shaw, Kasım 2010’da başkanlığa kadar yükseldi.

Joel Wolff (Lüksemburg): 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda uzun yıllar turnuva direktörü olarak görev alan Wolff aynı zamanda Lüksemburg Futbol Federasyonu’nda genel sekreterlik yaptı. Wolff özellikle altyapı üzerine verdiği önemle biliniyor.


YOĞUN GÜNDEM

Haberin Devamı

Nyon kentinde zaman zaman UEFA’nın diğer kurullarıyla bir araya gelen disiplin komitesi, hep çok tartışılan kararlara imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!