İşte Kenan Başaran'ın 90 dakikayla ilgili yorumu...

Güncelleme Tarihi:

İşte Kenan Başaranın 90 dakikayla ilgili yorumu...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 20:43

Hürriyet Beşiktaş yazarı Kenan Başaran Beşiktaş-Hapoel Beer Sheva maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Herkes Beşiktaş’ı turu İsrail’de atladığını düşünüyor. Aynı fikirde misin?
Ben de geçen hafta Beşiktaş’ın tur atladığını yazdım. “Futbol bu, herşey olabilir” klişesine sığınmak istemiyorum. Hayır, deplasmanda 3-1 kazanmışsanız bugün bu sahada olması gereken tek şey yine kazanıp turlamak. Alınacak galibiyet memleket hanesine de yazılıyor çünkü. Böylesi rakipleri bulduysanız en azından memleket aşkına affetmeyeceksiniz.

Zaten 3-1’e güvenmeyip yine yenme arzusuyla oynamak aynı zamanda rakibi de ciddiye almak dolasıyla saygı göstermek demektir. Özetle Beşiktaş’ın bu akşam elenmesini asla kabul etmem.

Beer Sheva turistik bir geziye mi geldi?
Barak Bakhar, ilk maçın sonunda elendiklerini kabul eden bir açıklama yaptı. Elbette herşeye rağmen içinde bir aslan yatırıyordur! Şayet sürpriz şekilde maça 1 golle başlarlarsa şanslarını zorlayacaklardır.

Kadroları değerlendirir misiniz?
Öncelikle Beer Sheva’da ilk maçın ilk 11’inden 4 oyuncu bu akşam yedek. Özellikle Barda’nın yedek kalması ilginç çünkü ilk maçın en etkili isimlerindendi nitekim golü de o atmıştı.
Beşiktaş’a gelince… Güneş de rotasyona girmiş. Oğuzhan ilk maçtaki gibi yine kulübede. 11’den ise Atiba, Gönül ve Cenk kesilmiş. Aboubakar ile başlamak doğru. Çünkü Afrika Kupası sonrası toparlanması lazım. Lig için daha iyi bir çizgiye gelmesi lazım.
Gözler defans önünde olacak. Çünkü Atiba kenarda. İnler-Necip ikilisinin ne yapacağını çok merak ediyorum. Bir risk taşıyorlar elbette. Ama İnler’in bu akşam bu fırsatı iyi kullanması lazım. Bu akşamki performansı Galatasaray derbisinin ilk 11’ine de etki edebilir.

BAKMADAN GEÇME!