İşte 'Gruptan nasıl çıkarız' sorusunun cevabı

Güncelleme Tarihi:

İşte Gruptan nasıl çıkarız sorusunun cevabı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2013 11:26

Ay yıldızlılar, bu akşam Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Hollanda ile 2014 Dünya Kupası için kader maçına çıkacak. Ve belki de geçen 9 maçta kaçırdığımız 1 gol ile turu kaybedeceğiz ya da attığımız bir gol ile Brezilya yolunda play-off biletini alacağız.. Ülke olarak kilitlendiğimiz, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde D Grubu’ndaki kaderimizin belirleneceği Hollanda maçı saat 21.00’de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.

Haberin Devamı

D Grubu'nda ikincilik için Romanya ve Macaristan ile yarışıyoruz. Ve son maçlar da Romanya, Estonya'yı, Macaristan ise Andorra'yı ağırlayacak. İhtimal hesaplarını maddeler halinde değerlendirecek olursak,

* Hollanda karşısında kaybedersek, Romanya'nın da, Macaristan'ın da evinde oynadıkları zayıf rakiplerine kaybetmesi gerekiyor. Yani Hollanda'ya yenilirsek play off için mucizeden bile daha fazlası gerekecek.
* Bizim Hollanda'yı yenmemiz durumunda Macarisran-Andorra maçının sonucu ne olursa olsun Macarlar devre dışı kalıyor.
* Hollanda'yı yenmemiz halinde Romanya, Estonya'ya puan kaybederse biz play-off'a kalıyoruz.
* Eğer Romanya Estonya'yı yener ise işin içine averaj hesabı girecek.

BİR GOLÜ BİLE ARAYABİLİRİZ

O hesapları değerlendirecek olursak;

Haberin Devamı

KÖTÜ SENARYO 1: Bizim Hollanda'ya attığımız farkın 5 fazlasını Romanya atarsa Play off biletini onlar alacak. (Örnek: Türkiye-Hollanda: 1-0, Romanya - Estonya: 6-0)

KÖTÜ SENARYO 2: Romanya bizim Hollanda karşısında yakaladığımız farkın 4 fazlasını yakalarsa (Örnek: Türkiye-Hollanda: 1-0, Romanya - Estonya: 5-0) averajlar eşit olacak ve bu kez atılan gol sayısına bakılacak. O istatistikte de Romanya bizim önümüzde. Son maç öncesinde Türkiye'nin attığı gol 16, Romanya'nın ise 17.. Bu istatistikte de göründüğü gibi belkide atamadığımız 1 gol veya Romanya'nın attığı 1 gol bizi Brezilya DÜnya Kupası'ndan edebilir.

İYİ SENARYO: Eğer Romanya'nın bizim Hollanda'ya attığığımız gol farkından 3 veya daha azını yaptığı skorlarda ise play off maçları oynamaya hak kazanacağız. (Örnek; Türkiye - Hollanda: 1-0, Romanya - Estonya 4-0)

STATÜ

Toplam 53 takımın 9 grupta mücadele ettiği 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçları sonunda, gruplarını ilk sırada tamamlayacak 9 takım finallere doğrudan katılacak. En iyi 8 grup ikincisinin oynayacağı play-off turu sonunda 4 takım daha 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak. Play-off maçlarının kura çekimi 21 Ekim'de yapılacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak play-off maçları 15 ve 19 Kasım'da yapılacak. Play-off'ta, FIFA'nın milli takımlar düzeyindeki son dünya sıralaması esas alınacak. Üst sırada yer alan 4 takım seri başı olarak diğer 4 takımla eşleşecek.

EN KÖTÜ İKİNCİLİK RİSKİ ÇOK AZ

Haberin Devamı

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde en kötü grup ikincisi play-off'ta yer alamayacak. Son maçlara dek Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'nu ikinci sırada bitirecek takım, 9 grup içinde en kötü ikinci olma riski taşıyordu. Ancak dün akşam B Grubu'nda Ermenistan, evinde Bulgaristan'ı 2-1 yenince bu olasılık artık mucizelere kaldı.

Çok çok düşük olan ama var olan ihtimal ise şöyle; Türkiye Hollanda'ya yenilir, Romanya ve Macaristan'ın ikisi birden son maçta zayıf rakiplerine kendi evinde yenilirse, Bulgaristan'da Çek Cumhuriyetini 3 farklı mağlup ederse biz grubu ikinci sırada bitirmemize karşın en kötü ikinci olacağız ve play off şansını kaybedeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!