İstasyonda değil trende yer almalı

Güncelleme Tarihi:

İstasyonda değil trende yer almalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 20:44

“İspanya, Fransa, Almanya ve İngiltere favori. Oyuncularımız onların ismini duyacağına, kendi isimleri ve ülkelerinden bahsedileceği büyük başarıları hayal etmeli. Bu istasyon trenin her zaman durduğu istasyon değil. Öyleyse, trende yer almak lazım.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, “İspanya, Fransa, Almanya ve İngiltere favori. Oyuncularımız onların ismini duyacağına, kendi isimleri ve ülkelerinden bahsedileceği büyük başarıları hayal etmeli. Bu istasyon trenin her zaman durduğu istasyon değil. Öyleyse, trende yer almak lazım” dedi. İngiltere’ye karşı önemli bir maç oynayacaklarını söyleyen Fatih Terim basın toplantısında şunları söyledi...

'DIŞARIDA ÇOK İSİM VAR’

- Şimdiye kadar İngiltere’ye karşı hiç kazanamamışız. Bu maçı Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan bir takım olarak deplasmanda tüm eksiklere rağmen oyuncularımızın bu fırsatı değerlendirmelerini istiyorum. - Birçok oyuncuyu düşündük. Bizim havuzumuz içerisinde sadece buradaki açıkladığımız isimler yok. Herkes bu listeye girmek için inanılmaz bir efor koyacaktır. Sakatlık belirleyici bir unsurdur ama antrenmanlarda istediğimizi alamazsak gereği uygulanır. Dışarıda çok oyuncumuz var.

Haberin Devamı

TRANSFER UYARISI

Şimdiye kadar olan bütün turnuvalarda, oyuncularımızın transfer konularını bir an önce halletmeleri bizim için çok önemli bir unsur olmuştur. Ümit ederim bir an önce sonucu alırlar. Çünkü problemli gitmek onları başka bir dünyaya alıp götürebilir. - Alt alta yazdığımız zaman bir hayli sıkıntımız olduğu açık. Sakatımız var, az süre alanımız var, kadro dışı kalanımız var. Herhalde her ülke böyle hazırlanmıyor ama milli takımımız hepimizin takımı. Herkes yardımını esirgemiyor. Şikayetçi de olmuyoruz.’’

'CENK OLAĞANÜSTÜ’

- Ben her oyuncumla konuşuyorum. Cenk bu sene olağanüstü bir performans çizen Gomez’in arkasında oyuna girdiğinde en iyi şekilde şansını kullandı. Caner bütün seneler oynadı ama son 1 aydır oynamadı. Onu da şampiyonaya kadar teknik heyetimiz hazırlayacaktır.

CENK TOSUN TAKTİĞİ VERDİ!

CENK Tosun heyecandan İngilizler’e taktiği verdi... Basın toplantısında Cenk’in ‘ Rakibimizi analiz ettik’ sözleri üzerine, bir İngiliz gazetecinin ‘ İngiltere’nin zayıf yada güçlü yanları neler’ sorusuna başarılı golcü, heyecanla detaylı bir yanıt verdi: “Videolarda gördük. İngiltere’de bloklar arası boşluklar var. Orta saha top aldığında uygulanacak baskı ile rakipleri İngiltere’ye zor  anlar yaşattı. Aynı zamanda İngiltere’nin bekleri de ofansa çok çıkan bekler. Onların arkasına sarkıp sonuca gideceğiz” dedi. Cenk’in cümleleri İngilizce’ye tercüme edilirken araya giren Fatih Terim, “Hepsini çevirmene gerek yok” diyerek öğrencisinin, İngilizlerin zayıf yönlerini sıraladığı bölümlerin çevrilmesine espri ile engel oldu.

Haberin Devamı

TERİM’İN 121. SINAVI

TÜRKİYE’nin bugün Manchester’da İngiltere ile yapacağı özel maç, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in 121. milli sınavı olacak. Terim, bugünkü karşılaşmada ay yıldızlı ekibin başında 121. kez sahaya çıkacak. Ay yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapan Terim, A Milli Futbol Takımı’nın başında ilk sınavına, Sepp Piontek öncesi 11 Nisan 1990’da Kopenhag’da Danimarka’ya karşı 1-0 yitirilen özel karşılaşmada çıktı.

422 GÜN SONRA DÖNDÜ

Terim, bu tek maçlık görevinin ardından 27 Ekim 1993-19 Haziran 1996 tarihlerinde millileri çalıştırdı. Deneyimli teknik adam, daha sonra 17 Ağustos 2005-14 Ekim 2009 arasında ikinci döneminde Milli Takım’ın başında görev yaptı. 22 Ağustos 2013’te attığı imzayla milli takımın başına yeniden getirilen Fatih Terim, 6 Eylül’de Kayseri’deki Andorra karşılaşmasıyla bin 422 gün sonra ay yıldızlı takımın başında sahaya çıktı.

Haberin Devamı

120 MAÇTA 62 GALİBİYET

Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 120 maçta 62 galibiyet aldı. Ay yıldızlı ekip, Terim’in saha kenarında yönettiği maçlarda 30 kez berabere kaldı, 28 kez de mağlup oldu. 183 gol atan milliler, kalesinde ise 126 gol gördü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!