İstanbul'da 4 gün sürecek kar yağışı başladı!

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 4 gün sürecek kar yağışı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 08:41

İstanbul'da iki gündür mola veren kar yağışı Meteoroloji verilerine göre bugün yani 22 Ocak Cuma günü yeniden etkisini gösterecek. Şimdi merak edilen asıl konu 'İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak?', 'İstanbul'da kar yağışı başladı mı?', 'İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?' İşte detaylar...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre; 22 Ocak Cuma yani bugün Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yoğun kar yağışlarının başlayacağı, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’nun kuzeyi ile Sinop’da önümüzdeki hafta başına kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlarının beklendiği açıklandı.

Peki; İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak?

Meteoroloji'nin hava tahmin raporuna göre İstanbul'da beklenen kar yağışı bugün öğle saatlerinde başlayacak. Ancak şu an İstanbul'un yüksek kesimlerinde yağışlar başladı. Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Başakşehir kesimlerinde az da olsa saat 09:00 itibariyle kar yağışı başladı. Kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini arttırarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre İstanbul'da kar yağışı bugün (22 Ocak Cuma) öğlen saatlerinden itibaren etkili olacak. İstanbul'da kar yağışı 23 Ocak Cumartesi, 24 Ocak Pazar ve 25 Ocak Pazartesi günü de devam edecek. Yani İstanbul'da 4 gün boyunca yoğun kar yağışı etkisini gösterecek.

Kar Kalınlığı 50 santimetre olacak!

Meteoroloji yoğun kar yağışlarının görüleceği illeri de açıkladı. Açıklamaya göre kar yağışlarının görüleceği Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop'da en az 20 santimetre en çok 50 santimetre kar kalınlığının olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonu hangi illerde kar yağacak?

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hafta sonu kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışları akşam saatlerinden başlamak üzere Pazar günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU (5 GÜNLÜK)

Meteoroloji'nin İstanbul için yaptığı 5 günlük hava durumu tahminine göre 22 Ocak Cuma, 23 Ocak Cumartesi, 24 Ocak Pazar ve 25 Ocak Pazartesi kar yağışı görülüyor.

Haberin Devamı

İstanbulda 4 gün sürecek kar yağışı başladı

Bugün yani 22 Ocak Cuma öğleden sonra başlayacağı tahmin edilen kar yağışı 25 Ocak Pazartesi'ye kadar aralıksız devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!