İstanbul hava durumu yoğun kar yağışı var!

Güncelleme Tarihi:

İstanbul hava durumu yoğun kar yağışı var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 00:08

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de bugün (22 Ocak 2016) yoğun kar yağışlarının beklendiğini duyurdu. Peki; İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul'da beklenen kar yağışı bugün öğleden sonra başlayacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinden ''Meteorolojik Uyarı'' başlığıyla duyurulan açıklamada; 22 Ocak Cuma günü Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yoğun kar yağışlarının başlayacağı, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’nun kuzeyi ile Sinop’da önümüzdeki hafta başına kadar kuvvetli ve yer yer yoğunkar yağışlarının beklendiği belirtildi.

Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul'da beklenen kar yağışı ise bugün yani 22 Ocak Cuma günü öğleden sonra başlayacak ve 23 Ocak Cumartesi ile 24 Ocak Pazar günü de devam edecek.

Kar yağışlarının Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevrelerinde etkisini kaybedeceği, diğer illerde ise kıyı kesimler dahil olmak üzere yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; İstanbul’da başlaması beklenilen kar yağışlarının kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yerel olarak aralıklı kar sağanakları şeklinde pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

KAR KALINLIĞI 20 - 50 SANTİMETRE ARASINDA DEĞİŞECEK!

Meteoroloji yoğun kar yağışlarının görüleceği illerdeki kar kalınlıkları tahminlerini de açıkladı. Açıklamaya göre kar yağışlarının başlayacağı Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop'da en az 20 santimetre en çok 50 santimetre kar kalınlığının olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca Meteoroloji meydana gelebilecek buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

İSTANBUL'A KAR ÖĞLEDEN SONRA GELİYOR!

17 Ocak Pazar akşamından 19 Ocak Salı sabahına kadar İstanbul'da etkili olan kar yağışı bir kaç günlük moladan sonra geri geliyor. Bugün yani 22 Ocak Cuma öğleden sonra başlayacağı tahmin edilen kar yağışının 4 gün süreceği belirtiliyor.

İstanbul hava durumu yoğun kar yağışı var

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin İstanbul için yaptığı 5 günlük hava durumu tahminine göre 22 Ocak Cuma, 23 Ocak Cumartesi, 24 Ocak Pazar ve 25 Ocak Pazartesi kar yağışı görülüyor. Bugün yani 22 Ocak Cuma öğleden sonra başlayacağı tahmin edilen kar yağışı 25 Ocak Pazartesi'ye kadar aralıksız devam edecek.

HAFTA SONU HANGİ İLLERDE KAR YAĞIŞI VAR?

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hafta sonu kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışları akşam saatlerinden başlamak üzere Pazar günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

BAKMADAN GEÇME!