İstanbul’daki sivil toplum hareketi Fransa’da kitap konusu oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’daki sivil toplum hareketi Fransa’da kitap konusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 21:09

Fransız yayınevi Autrement, İstanbul’daki sivil toplum hareketini röportajlarla yansıtan bir kitap yayımladı. "İstanbul: Sivil Toplumun Yükselişi" başlıklı 256 sayfalık kitapta, sivil toplum örgütlerinde ön plana çıkan 27 kişiyle yapılmış röportajlar yer alıyor.

Fransa’da sosyal bilimler ve edebiyat üzerine tematik kitaplar hazırlayan Autrement yayınevi, "İstanbul: Sivil Toplumun Yükselişi" kitabını yayımladı. "Hareketli Şehirler" (Villes en Mouvement) dizisinin 11. kitabını gazeteciler Defne Gürsoy ve Uğur Hüküm kaleme aldı. Kitaptaki İstanbul fotoğraflarını ise Erzade Ertem çekti. Gürsoy ve Hüküm, koleksiyonun çizgisine uygun olarak İstanbul’daki kültürel ve sosyal hareketliliğin içindeki 27 önemli kişiyle yaptıkları röportaja kitapta yer verdi. Yedi başlık altındaki bu röportajlarda 27 kişinin kısa hayat hikayelerine yer verildi. Ardından her biri kendi alanlarında İstanbul’daki önemli gelişmeleri anlattı.

Autrement yayınevi, "Hareketli Şehirler" dizisinde bundan önce 10 şehir hakkında kitap yayımlamıştı: Budapeşte, Cenevre, Kazablanka, Lozan, Londra, Lozan, Pekin, Rio de Janeiro, Rennes ve Varşova. Dizinin bundan sonraki kitapları ise Cezayir, Brüksel, Lizbon, Lyon, Marsilya ve Roubaix üzerine hazırlanıyor.

Kitaptaki sivil toplum liderleri

Ömer Madra, Oktay Ekinci, Korhan Gümüş, Mahmut Çelebi, Cahit İstikbal, Pınar ve İpek İlkkaracan, Yeşim Başaran, Yusuf Ahmet Kulca, Murat Belge, Patrik Bartolomeos, Hrant Dink, Naim Güleryüz, Kadir Topbaş, Şükrü Ergün, Şakir Eczacıbaşı, Oğuz Özerden, Orhan Silier, Ara Güler, Atıf Yılmaz, Burhan Doğançay, Işıl Kasapoğlu, Zeynep Tanbay, Hasan Saltık, Ali Akay, Cem Yegül, Arkın Allen (Mercan Dede).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!