Ä°stanbul’da arya sesleri yükselecek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da arya sesleri yükselecek
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 01:41

Uluslararası İstanbul Opera Festivali bugün Giuseppe Verdi’nin ‘Rigoletto Operası’yla başlıyor. 8 Temmuz tarihine kadar devam edecek festivalde aralarında W.A. Mozart, Antonio Vivaldi gibi ünlü bestecilerin eserleri seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, DenizBank’ın ana sponsorluğunda organize ettiği 4. Uluslararası İstanbul Opera Festivali bugün başlıyor. İki hafta sürecek festival, Başrejisör Yekta Kara’nın sanat yönetmenliğinde temmuz ayı boyunca, beş opera prodüksiyonu ve bir gala konserinin toplam dokuz temsili ile sanatseverlerin karşısında olacak. Festival kapsamında seyirciler; Ankara, İstanbul, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra, Aya İrini’nin büyülü atmosferinde ‘Viva Verdi’ Gala Konseri’ni izleyecekler.

AÇILIŞ’TA RİGOLETTO
Festivali’nin ilk temsili olan ‘Rigoletto’ bu akÅŸam Ankara DOB tarafından, Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek. Giuseppe Verdi’nin altın çaÄŸ yapıtı olarak kabul edilen eseri Yekta Kara sahneye koyuyor. Metropolitan Opera, Covent Garden gibi dünyanın birçok ünlü opera salonunda Rigoletto Operası’nın Gilda rolünde sahne almış olan ünlü soprano Ekaterina Siurina bu yıl festivalde konuk sanatçı olarak aynı rolle Türk sanatseverlerin karşısında olacak.Â

Haberin Devamı

YILDIRIM BAYEZİD KADIKÖY’DE
27 ve 29 Haziran’da İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ünlü barok besteci Antonio Vivaldi’nin ‘Yıldırım Bayezid Operası’nı, iki temsil ile Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde sergileyecek. Geçen yılki festivalde Türkiye Prömiyeri gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören eser, Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid’in Timur Han’la olan güç savaşını konu ediyor. Eser, Mehmet Ergüven’in rejisiyle sahneye taşınıyor.

400 YILLIK LALE ÇILGINLIĞI
Antalya Devlet Opera ve Balesi besteci Ali Hoca tarafından, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde bestelenen iki perdelik ‘Lale Çılgınlığı Operası’nı 28 Haziran’da Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneleyecek. ‘Lale Çılgınlığı (Tulipmania) Operası’nın librettosu Şefik Kahramankaptan’a ait.

VÄ°VA VERDÄ°
1 Temmuz 2013 tarihinde Aya İrini’de gerçekleşecek ‘Viva Verdi Gala Konseri’ne, Roberto Abbado şefliğinde Bariton Marco Vratogna, tenor Stefano Secco, tenor Marco Berti ve soprano Aleksandra Kurzak solist olarak katılacaklar. Dünyanın büyük operalarında sahneye çıkan bu sanatçılara İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Giuseppe Verdi’nin 200’üncü doğum yıldönümüne ithaf edilen gecede, Franco Ferrara ekolünün temsilcisi olan şef Roberto Abbado konseri yönetecek.

Haberin Devamı

TOPKAPI’DAN KIZ KAÇIRMA
Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından 3-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek iki temsil ile, Viyanalı ünlü besteci W.A. Mozart’ın ünlü ‘Saraydan Kız Kaçırma Operası, Yekta Kara’nın rejisiyle, Osmanlı padişahlarının evi Topkapı Sarayı’ndan sanatseverlere seslenecek. 7-8 Temmuz tarihlerinde yine Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Topkapı Sarayı’nda gerçekleştirilecek iki temsille ‘IV Murat’ Operası, bu güçlü padişahı kendi evinde anlatacak. Bestesi Okan Demiriş’e, librettosu ise Turan Oflazoğlu’na ait ‘IV. Murat Operası’nı Gürçil Çeliktaş sahneye koyuyor.
Festivalin 15-150 TL arasında değişen biletleri MyBilet tarafından satılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!