İşsizlik yardımını uzatmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

İşsizlik yardımını uzatmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 12:22

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Başbakan adayı Martin Schulz, işsizlik parasının ödenme süresini uzatmak istiyor.

Haberin Devamı

PARTİSİ SPD’nin iktidar olduğu dönemde çıkarılan Ajanda 2010’daki bazı uygulamaları hatalı bulduğunu belirten  Martin Schulz, 50 yaşına kadar işsiz kalanlara en fazla 12 ay, 50 yaşından büyüklere en fazla 24 aya kadar işsizlik parasını ödemeyi düzenleyen maddenin düzeltilmesi gerektiğini savunuyor. İşsizlik parası ödeme sürelerinin uzatılmasını isteyen Schulz, “Geçen gün bir çalışanla konuştum. 14 yaşında çalışmaya başlamış. Şimdi 50 yaşında ve hala orada çalışıyor. İşsiz kalsa sadece 15 ay işsizlik parası alabilecek. Bu doğru değil. Bunun düzeltilmesi gerekir” dedi.

BİR ZAMANLAR ÖVMÜŞTÜ

Ancak Martin Schulz, SPD’li Gerhard Schröder hükümeti tarafından uygulamaya konulan Ajanda 2010 programını, 2013 yılında övmüştü. Schulz, bu program sayesinde Almanya’nın büyüme kaydettiğini ve işsizlikle mücadele ettiğini söylemişti. Bunun hatırlatılması üzerine Schulz, “Hata yapmak insana özgü. Önemli olan hatadan dönülüp bunun düzeltilmesi” cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!