İsmi yüzünden vize verilmedi

Güncelleme Tarihi:

İsmi yüzünden vize verilmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 17:54

Trabzonspor Süper Genç ve U 16 milli takımının başarılı futbolcusu Hasan Ahmet Sarı, Nike firmasının organize ettiği ve ABD'de yapılacak turnuvaya gidemiyor. Genç sporcuya ismi yüzünden vize verilmediği öğrenildi.

Haberin Devamı

NIKE firmasının sponsorluğunda ABD'de yapılacak U 16 milli takımlar şampiyonasına gidecek olan Türkiye ekibinde yer alan Trabzonspor Süper Genç ekibinin ve U 16 takımının oyuncusu, 16 yaşındaki Hasan Ahmet Sarı'ya vize alınamadı. Edinilen bilgilere göre, genç sporcuya vize, çift isimli olması nedeniyle verilemedi. El Kaide terör örgütünün eylemleri nedeniyle benzer ve çift isimlere ABD'de vize verilmediği ortaya çıktı. ABD konsolosluğunun, Trabzon Yunus Emre Lisesi'nde okuyan Erzurum ili Karayazı ilçesi nüfusuna kayıtlı Hasan Ahmet Sarı'ya vize almaya çalışan Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Bölümü yetkililerine, genç sporcunun çift isimli oluşu nedeniyle yapılacak incelemenin en az 6 ay süreceği cevabını verdikleri belirtildi.

Bu arada, U 16 Milli takım forması ile Avrupa'da bir çok maç oynayan Hasan Ahmet Sarı'nın yaşanan bu gelişmelerden sonra moralinin oldukça bozuk olduğu gözlendi. Bu akşam Trabzonspor Süper Genç takımı ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren Hasan Ahmet Sarı'ya Alt Yapı Direktörü Özkan Sümer tarafından röportaj yasağı konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!