İşbank AG’ye 100 milyon euro sendikasyon kredisi

Güncelleme Tarihi:

İşbank AG’ye 100 milyon euro sendikasyon kredisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 10:24

İŞBANK AG, Standard Chartered Bank koordinatörlüğünde 12 ülkeden 17 finansal kuruluşun katılımıyla 8 milyon ABD Doları ve 92.7 milyon euro olmak üzere iki dilimde toplam 100 milyon euro tutarında 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi sözleşmesini 20 Mart’ta imzaladı. 

Haberin Devamı

Kredi, yenilenmesi istenen geçen seneki sendikasyon kredisi tutarının üzerinde gelen yoğun talep nedeniyle bankaların krediye katılmak istediği tutarı yüzde 28’e varan azaltım (scale back) ile karşılanarak, yüzde 100 oranında yenilendi. Aracılığını BayernLB’nin üstlendiği kredinin faizi Libor + yüzde 1.15 ve Euribor + yüzde 1.05 şeklinde gerçekleşti.

Türkiye İş Bankası’nın yüzde 100 iştiraki ve Almanya’da yerleşik en eski Türk Bankası olan İşbank AG, küresel piyasalardaki hareketlilik ve jeopolitik belirsizliklerin devam ettiği bir ortamda üçüncü kez sendikasyon kredisini, katılımcı banka ve ülke sayısını artırarak yeniledi. Asya’dan Afrika’ya Amerika’dan Avrupa’ya uzanan geniş bir yelpazede katılımcıyla temin edilen krediyi öncelikle Avrupa-Türkiye arasındaki dış ticaret işlemlerinin finansmanı olmak üzere uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren müşterilerin ihtiyaçlarına uygun ürünlerle kullandırım konusundaki iradenin artarak devam edeceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!