Duayen eğitimci ve işadamı İbrahim Arıkan vefat etti | Cenaze töreni ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Duayen eğitimci ve işadamı İbrahim Arıkan vefat etti | Cenaze töreni ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 11:25

İş ve eğitim dünyasının yakından tanıdığı, MEF Okulları ve Yurtiçi Kargo’ nun bağlı olduğu Arıkanlı Holding’ in kurucusu ünlü işadamı İbrahim Arıkan hayatını kaybetti. Peki; İbrahim Arıkan kimdir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinin Salur köyünde dünyaya gelen Arıkan, kendi köyünde okul olmadığı için civar köylerden birisinde ilkokulu bitirmiş, ardından devletin açtığı sınavları kazanarak ilköğretim okulunu, sonra da yükseköğretim okulundan mezun olmuş. Yıldız Teknik Üniversitesinde bir süre fizik asistanlığı yapmış, ardından 1972'de MEF eğitim kurumlarını kurmuştur. Kurduğu MEF okullarıyla üniversite açtı.

Arıkanlı Holding Mesaj Yayınlandı…

Arıkanlı Holding'in mesajında; “Unutmayacağız… Şirketlerimizin kurucusu ve eğitim gönüllüsü Sayın İbrahim Arıkan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Vizyonu ile şirketlerimizi çok önemli noktalara taşıyarak; tüm çalışanların gönlünde taht kurmuş değerli büyüğümüz İBRAHİM ARIKAN'a Allah'tan rahmet dileriz. Başımız Sağolsun.” yazıyordu. İş ve eğitim dünyası bu acı kayıp için çok üzüldü. Arıkan'ın cenaze töreni, 4 Şubat perşembe günü saat 12:00'de MEF Okulları Ulus Kampüsü'nde olacak ve Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin Devamı

Duayen eğitimci ve işadamı İbrahim Arıkan vefat etti | Cenaze töreni ne zaman

İBRAHİM ARIKAN KİMDİR?

22 Ocak 1941'de Yozgat'ın Sorgun ilçesinin Salur köyünde doğmuştur. Öğrenimini sırasıyla Mimar Sinan Öğretmen Okulu, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'nda tamamlayan Arıkan, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü'nü 1968 yılında tamamlayarak fizik öğretmeni oldu.1968-1971 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nde asistanlık görevini yürüttü. 

MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanesi'ni 1972 yılında kuran Arıkan, 1982'de Türkiye'nin ilk profesyonel kargo taşıma şirketi olan Yurtiçi Kargo A.Ş.'yi kurdu. 1996 yılında okul öncesi, ilköğretim, lise ve uluslararası okullar grubunun yer aldığı MEF Okulları'nı kurdu. 11 Şubat 1996 yılında da tüm şirketlerini, Arıkanlı Holding A.Ş. altında topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!