İş dünyası Ankara'da 'Teröre Hayır' dedi

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası Ankarada Teröre Hayır dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 01:54

İş dünyası "Teröre Hayır Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne geniş destek verdi. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da kol kola teröre karşı yürüyen isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Salı günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ana konuşmacı olarak gerçekleştirdiği ve tüm Türkiye'yi davet ettiği yürüyüşe iş dünyasından katılım büyük oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, basın toplantısında 14 STK olarak Ankara’da Birinci Meclis binasında sona erecek yürüyüş kararı aldıklarını açıklamıştı.

İş dünyası Ankarada Teröre Hayır dedi

Yürüyüşe destek veren isimlerden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MÜSİAD Başkanı Nail Opak el ele birlikte mesajı verdi.

İŞ DÜNYASI EL ELE YÜRÜDÜ- FOTO ANALİZ

Haberin Devamı

TOBB BAŞKANI: HEPİMİZ BU MEMLEKETİN SEVDALISIYIZ
Tören sırasında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Hepimiz bu memleketin sevdalısıyız. Vatanımız birliğimiz dirliğimiz huzurumuz bugünümüz yarınımız hedefteyken sessiz kalamayız. Biz bize komşuyu komşuya kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlara karşı sessiz kalamayız. Bir tarafta terör belasını hep birlikte yaşarken toplumda her geçen gün kutuplaşma artarken, akıl ve vicdan tutulması karşısında sessiz kalamayız. İşte bu yüzden her görüşme ve düşünceden, Ankara’nın bugüne kadar görmediği bir kalabalık bugün burada. Hepinize teşekkür ediyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızı alıp buraya geldik. Üzerimizde oynanan kirli oyunu boşa çıkartmak için buraya geldik. Bizi ayırmaya çalışan fitne ateşini söndürmek için buraya geldik. Tek yürek olduğumuzu göstermek için bir araya geldik. Toplumsal barışa güç vermek, kırılan umutları yeşertmek için buraya geldik. Umut dolu geleceğimize odaklandık. Terörü lanetledik, kardeşliğimize sahip çıktık. Teröre hayır kardeşliğe evet dedik" dedi.

Haberin Devamı

İş dünyası Ankarada Teröre Hayır dedi

Bu açıklamadan sonra toplantıya katılacağını açıklayan STK sayısı hızla artmaya başladı.

Dün öğleden sonra da sayı 217’ye çıktı.

TÜSİAD BAŞKANI BİZZAT AÇIKLADI
Bugün Yüksek İstişare Kurulu'nu gerçekleştiren TÜSİAD da bir ekibiyle zirvenin ardından hemen Ankara'ya yer alacağını açıkladı.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, "Nitekim bu toplantımızdan sonra hemen bir grup üyemizle birlikte, Ankara’da, geniş bir katılımla gerçekleştirilecek olan “Teröre hayır, Kardeşliğe Evet” buluşmasına katılmaya gidiyoruz" dedi.

İş dünyası Ankarada Teröre Hayır dedi
ANKARA'DA BİRLİK MESAJI

KATILAN GRUPLAR
TOBB, TÜSİAD, Memur-Sen, Türk-İş, Hak-İş; memur konfederasyonu Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen; esnaf konfederasyonu TESK; çiftçi temsilcisi Türkiye Ziraat Odaları Birliği; işveren konfederasyonu TİSK; Türkiye Barolar Birliği; TÜSİAD, MÜSİAD, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD),Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) yürüyüşe katılanların başında geliyor.

Haberin Devamı

DİĞER STK'LAR
Toplantıya katılacağını açıklayan STK’lar arasına, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Ocakları, Cem Vakfı, Alevi Vakıfları Federasyonu, Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Nur Vakfı, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ensar Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Bilişim Teknolojileri Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Gençlik Ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Gençlerbirliği ve Rizespor Kulübü de eklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!