İrlanda'dan dalya rezervasyonu

Güncelleme Tarihi:

İrlandadan dalya rezervasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 00:31

Bordo mavililer, Derry City’i elerse, ‘dalya’ diyeceği 100. Avrupa Kupası maçında Dinamo Minsk-Lokomotiv Zagreb eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki temsilcimiz Trabzonspor bugün ilk maçta 4-2 yendiği İrlanda ekibi Derry City karşısında rövanş maçına çıkacak.
Bordo mavililer bu akşam Avrupa Kupaları’ndaki 99. maçına çıkacak ve ‘dalya’ diyeceği 100. maçın rezervasyonunu da bir anlamda İrlanda’dan yaptıracak. Bordo mavililer Avrupa Kupaları’nda yaptığı 98 maçın 34’ünü kazanıp, 26’sında berabere kalırken, 38 maçta yenildi.
Avrupa’da bugüne kadar rakip fileleri 126 kez havalandıran Fırtına, kalesinde ise 141 gol gördü. Trabzon bugün rakibini elerse Dinamo Minsk-Lokomotiv Zagreb eşleşmesinin galibiyle bundan sondaki turda karşılaşacak.

22 YIL SONRA ADA’DA TUR PEŞİNDE

TRABZON ayrıca 22 sezon sonra İrlanda’da tur peşinde koşacak. 1990-91 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası Ön Eleme Turu’nda İrlanda’nın Bray Wanderers takımıyla eşleşerek ilk kez Avrupa kupalarında bir İrlanda temsilcisine karşı mücadele veren bordo mavililer, 22 sezon sonra İrlanda’da sahaya çıkacak.
Trabzon, Derry City karşısında kazanması halinde Avrupa Kupaları’nda 680 günlük deplasman galibiyet hasretini de sonlandıracak. UEFA’ya gönderilen ilk listeye göre takımdan ayrılan Tolga Zengin, Yasin Öztekin ile sakatlıkları bulunan Batuhan ve Caner kadroda yer almıyor.

Haberin Devamı

MUHTEMEL 11’LER

DERRY CİTY

DOHERTY
MADDEN
MC ELENEY
GREACEN
OSBORNE
MOLLOY
HİGGİNS
MC NAMEE
MCELENEY
KAVANAGH
MC DAİD

TRABZONSPOR

ONUR
ZEKİ
GİRAY
MUSTAFA
CELUSTKA
COLMAN
AYKUT
ADRİAN
VOLKAN
OLCAN
HENRİQUE

Pasaport işkencesi

TRABZONSPOR, İrlanda’ya 5 buçuk saatlik yolculuğun ardından ulaştı. Londonderry’deki pasaport kontrolü sırasında ise uzun süre beklenilmesi kafilede tepkiye yol açtı. Sadece iki görevlinin pasaportları incelemesi kafileyi mağdur etti.

Çadırda basın toplantısı

Mustafa Akçay Derry maçı öncesi İrlanda’da derme çatma bir çadırda konuştu...

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşında bugün Derry City ile oynayacağı maç öncesi Brandy Well Stad’ında basın toplantısı düzenledi. Ancak basın toplantısı düzenlenen alanın derme çatma çadırdan oluşması, soyunma odalarının dar oluşu ve stadın aynı zamanda köpek yarışlarının yapıldığı alan olması dikkat çekti.
Mustafa Akçay, ilk maçta alınan 4-2’lik galibiyete rağmen bu tip müsabakaların oldukça zor olduğunu belirterek, “Avantajlı gibi gözükmemiz organize olmanızda bazı aksaklıkları atlamanıza neden olabilir. Bu nedenle dikkat etmeli ve istim üzerimde olmayız. Kendi evinde coşkuyla oynayan bir rakiple karşı karşıyayız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Soner: Futbolda her şey olabilir

SONER Aydoğdu, “Karşılaşma çok zorlu geçecek. Bunun farkındayız. Avantaj bizden yana gözükse de futbolda her şey olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!