Irkçılık yapan küme düşecek

Güncelleme Tarihi:

Irkçılık yapan küme düşecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 01:17

FIFA, ayrımcı eylemlere karşı ciddi yaptırımlar uygulayacağı kuralları onayladı.63. FIFA Kongresi’nde futbol sahalarındaki ırkçı davranışlarda bulunan takımlara; küme düşürme, puan silme gibi cezaların verilmesi kabul edildi.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), futbol sahalarında ırkçı eylemler yaşanması halinde küme düşürme, puan silme, turnuvalara katılamama ve en az 5 maç hak mahrumiyeti gibi ciddi yaptırımlar öngören yeni kuralları oy birliğiyle kabul etti.
Jeffrey Webb yönetimindeki yeni kurulan FIFA Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Ekibi’nin ırkçılığa karşı aldığı taslak yaptırım kararları, Mauritius’ta düzenlenen 63. FIFA Kongresi’nde, bağlı federasyon üyelerinin onayı alınarak kabul edildi.

BLATTER: ARTIK BİR ŞEYLER YAPMAYA BAŞLADIK

Yeni kurallara göre, taraftarının veya kulübün neden olduğu ciddi veya tekrar eden ırkçılık eylemi durumunda, takımların UEFA Şampiyonlar Ligi gibi önemli organizasyonlara katılması yasaklanacak. Futbolcular veya yetkililerin ırkçı eylemde bulunduğu tespit edilirse de bu kişilere en az 5 maç hak mahrumiyeti cezası verilecek ve bu ceza süresince, sorumluların stada girmesine izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

FIFA’ya bağlı 209 federasyonun her birinin, bu kuralları kendi ülkelerinde de yürürlüğe sokması gerekiyor. FIFA Başkanı Sepp Blatter, ırkçılıkla mücadeye karşı atılan bu yeni adımı değerlendirerek, “Artık birşeyler yapmaya başladık” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!