Irkçılığa muzlu protesto sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Irkçılığa muzlu protesto sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 11:39

Barcelonalı Dani Alves'e Villareal maçında yapılan ırkçı saldırıyı protesto etmek için sosyal medyada başlatılan ırkçılık karşıtı kampanyaya İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve eski Fenerbahçeli Alex'te katıldı. Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de paylaştığı resimle Dani Alves'e destek verdi...

Haberin Devamı

MUZLU PROTESTOYA YENİ YILDIZLAR - FOTO GALERİ

Irkçılığa muzlu protesto sürüyor

Barcelonalı siyahi futbolcu Dani Alves’e Villarreal deplasmanında yapılan muzlu ırkçı saldırıyı kınayan İtalya Başbakanı Matteo Renzi sosyal medyayı sarsan “Hepimiz Maymunuz” sloganına destek verdi. Brezilyalı Dani Alves’in korner kullanırken kendisine atılan muzu soğukkanlılıkla soyup yemesi bütün dünyada fenomen bir şekilde gündeme düşerken İtalya Başbakanı Matteo Renzi’de bu protestoya katılan ilk devlet büyüğü oldu.

İtalya Milli Futbol Takımının teknik direktörü Cesare Prandelli’yi Başbakanlık sarayında kabul eden Renzi, Dani Alves’e yapılan hakarete tepki göstererek muzu soyup yerken yaptığı açıklamada ırkçılığa son verilmesi gerektiğini savunarak “Bunu yenmek için her türlü yolu denemeliyiz” dedi.

Öte yandan eski Fenerbahçeli Alex de sosyal medyada "No racism / Irkçılığa hayır" başlığıyla bir fotoğraf paylaştı ve vatandaşı Alves'e destek verdi.

DESTEK VEREN YILDIZ SAYISI HER DAKİKA ARTIYOR

Haberin Devamı

Barcelona’nın yıldız futbolcusu Dani Alves’e yapılan ırkçı saldırıya futbol dünyasında destek çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Neymar’ın başlattığı akımı takip eden futbolculara her gün bir yenisi daha ekleniyor. AC Milan’ın hırçın golcüsü Mario Balotelli muz yerken çektirdiği fotoğrafla “ırkçılığa hayır” derken, Chelsea’nin yıldızları Oscar, David Luiz ve Willian da çektirdikleri pozla vatandaşları Alves’e destek verdi.

Tottenham’dan Mousa Dembele, Nacer Chadli, Liverpool’da Coutinho, Luis Suarez, Arsenal’den Sagna ve Manchester City’den Fernandinho da protestoya katılan diğer isimler oldu.

O TARAFTARA ÖMÜR BOYU MEN

Villarreal ise Barcelonalı futbolcu Dani Alves'e muz atan taraftarlarının kimliğinin tespit edildiğini belirterek, kulüp üyeliği iptal edilen taraftarın El Madrigal Stadı'na girişinin ömür boyu yasaklandığını açıkladı. Barcelona maçında meydana gelen olaydan derin üzüntü duydukları belirtilen açıklamada, kulüp olarak sporda eşitliği, saygıyı, saha içinde ve dışında temiz oyunu savundukları vurgulandı. Açıklamada, "Villarreal Kulübü her türlü ırkçılığı, yabancı düşmanlığını, ayrımcılığı ve şiddeti sonuna kadar kınar" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!