iPod artık aileden biri

Güncelleme Tarihi:

iPod artık aileden biri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 00:00

Dünyada 42 milyon kullanıcıya ulaşan Apple iPod’a ait aksesuvarlar dev bir pazar. Teknik aksesuvarların dışında, cihazın rengini değiştirmek için kullanılan renkli filmler, tüylü, pullu kılıflar, tepesine takılan lazer ışığı, kemer, kol bandı gibi yüzlerce değişik aksesuvarla iPod kullanmak daha eğlenceli hale geliyor. Diğer yandan, ünlü tasarımcılar iPod için kılıf yapmak giyim markaları da iPod’a uyumlu kıyafet üretme yarışındalar. Tüm dünyada kullanıcıların yeni merakı, yanlarından hiç ayırmadıkları cihazı olabildiğince değiştirip, süslemek ve herkesinkinden farklı görünen bir iPod’a sahip olmak.

Geçen yıl ülkemizde 35 bin iPod satıldı ve iPod’a sahip olan kişilerin sayısı 39 bine çıktı. Cihazın beş farklı modeli ve bunlar için üretilmiş 200’den fazla aksesuvarı var. Apple, iPod’ların özelliklerini güçlendirmek için şarj ünitesi, araç kiti, fm radyo bağlantısı, renkli kaplama filmi, hoparlör gibi teknik aksesuvarlarla, kılıflar üretiyor. Ama Apple’dan bağımsız olarak iPod için aksesuvar yapan onlarca firma var. Ve asıl eğlenceli fikirler onlardan geliyor. Belkin, Macally, Griffin gibi yalnız bu işte uzmanlaşmış markalar var. iPod’ların görünümünü ilginç hale getirmek kullanıcıların yeni uğraşı. Gövdesini süsleyip, saç veya gözlük yapıştırıyor, elde değişik kılıflar dikiyorlar. Sevdikleri filmin veya kahramanın resminden iSkin benzeri yapışkanlı filmler yapanlar var.

iPod salgınının yayılmaya başladığı 2003’te, cihaz için ilk kez özel bir giysi üretildi. Kayak giyim markası Burton’ın ürettiği ceket, iPod’un sığacağı özel bir cebe sahip. O Neill’in iPod uyumlu kayak kıyafetleri, spor yaparken müzik zevkinden uzak kalmak istemeyenler için. Bir Japon markası da iPod cepli kravat üretti. Derken, Prada, Gucci, Christian Dior, Burberry, Fendi, Chanel ve Luis Vuitton gibi ünlü moda evleri iPod kullanan kadınlar için çanta, cüzdan, kılıf tasarlama yarışına girdi.

Son yenilik Levi’s’ın, iPod uyumlu jean pantolonu Redwire DLX. Pantolon henüz piyasaya çıkmadı. Ama açıklamalara göre üstünde iPod’a özel bir cep ve uzaktan kumanda bulunacak. Yine jean giydiğinizde rahatça müzik dinlemek için Tunebelt’in iPod kemerini kullanabilirsiniz. Kemer tokasının bulunduğu bölüme iPod koyup, kemerin üzerinden tuşlara rahatça basıp, kontrol edilebiliyor.

ABD’de Play Underwear markası iPod cepli boxer üretti. Bu boxer, iç çamaşırlarıyla dolaşan birinin iPod’unu nereye koyacağını bilememe sorununa çözüm olabilir.

iBeat: Kordonunun içinden ışık geçen bu kulaklık, dikkatleri iPod’unuza çekecek. Fiyatı 61.45 YTL.

Kol ve bilek bantları: Shuffle, Mini ve Photo gibi farklı boyutlardaki modeller için kol ve bilek bantları bulunuyor. Macally ve Griffin markalı olanları var. Bilek bandı 32, kol bandı 32-50 YTL arasında. Mini iPod’u belde taşımak için yapılan kemerin fiyatı 48.50 YTL.

iKitty/iGuy: Speck markalı kedi şeklindeki plastik kılıfın kulakları ve kuyruğu var. Fiyatı 75.10 YTL. iGuy ise insan figürlü bir kılıf. Kılıfın içine iPod’unuzu yerleştiriyorsunuz. Sert plastikten yapılmış. Ayakta durabiliyor, kolları ve bacakları çeşitli şekillere giriyor. Fiyatı 86 YTL. iKitty ve iGuy dünyada da çok popüler. Kılıflar; Mini, 20, 40 ve 60 Gb’lık iPod modelleriyle birlikte kullanılabiliyor.

Lilipod: Havuz başında hatta duşta bile iPod’undan ayrı kalmak istemeyenlerin Lilipod’a ihtiyacı var. Cihazı tümüyle kapatan sert plastik kılıf su geçirmiyor. Fiyatı KDV hariç 64.57 YTL.

iSkin: İnce bir film tabakası olan iSkin cihaza yapıştırılıyor. Tropikal desenlerden, örümcek ağı, zebra desenine kadar aklınıza gelebilecek her tür renk ve desen var. Ortalama 12 YTL’ye satılıyor.

iBeam: Lazer ve parlak ışık olarak iki çeşidi olan iBeam, cihazın tepesine takılıyor. iPod’a fener özelliği kazandırıyor. Fiyatı KDV hariç 33 YTL.

Kılıflar: iPouch adı verilen bez ve tüylü kılıflar ile yeni çıkan iSocks örgü kılıflar çok popüler. iSocks, Shuffle hariç tüm modellerle kullanılabiliyor. Altı rengi var, fiyatı 55 YTL. Shuffle modeli çok ince ve hafif olduğu için askılı kılıfla, boyunda kolye gibi taşınabiliyor. Askılı kılıfın fiyatı KDV hariç 19.50 YTL. Shuffle için anahtarlıklı deri kılıf 24 YTL, kimono kılıf 53 YTL, silikon kılıf 13 YTL. iPod Nano modeli için üretilen metal kılıfın yedi farklı rengi ve el bandı var. Fiyatı 28.50 YTL. iPod video için deri kılıflar 28.50 YTL’ye satılıyor. Burberry’nin iPod kılıfının fiyatı, neredeyse cihazın kendisi kadar; 270 YTL.

Bu sitelere göz atın

Griffin, Belkin, Macally markalı iPod ürünleri ve eğlenceli kılıf çeşitleri için aşağıdaki web sitelerine bir bakın. Yerli sitelerden elmasepeti.com, mutlaka görülmeli. Teknik aksesuvarların yanında renkli yan ürünlerde de çok geniş bir galerisi var. weblebi.com’da iKitty ve iGuy ve Apple’ın çeşitli kılıfları satılıyor. cgi.ebay.com sitesinde Luis Vuitton’dan Prada’ya, Juicy Couture’a kadar, iPod için kılıf üretmiş tüm markaların ürünlerini bulabilirsiniz. Kargo ücreti olarak 2 dolar ödeniyor. Kendi tasarımı olan renkli, tüylü kılıflar satan hotromz.com, etsy.com, shop4tech.com’a da bir göz atın. iPod için kılıf üreten yerli marka Beyza’nın ürünleri kitabevleri ve müzikmarketlerin yanında, beyza-cases.com’da da satılıyor. Bu sitelerdeki ürünleri ülkemizden de sipariş edebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!