Inter, Mourinho'yu getiriyor

Güncelleme Tarihi:

Inter, Mourinhoyu getiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 07:21

İtalya'da futbol sezonunu Serie A şampiyonluğuyla noktalayan F.C. İnter, teknik direktör Roberto Mancini'yle yolları ayırma kararı aldı.

Haberin Devamı

Henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, F.C. İnter Başkanı Massimo Moratti, Mancini'ye işine son verilmiş olduğunu bizzat tebliğ etti. Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile anlaşan F.C. İnter'in, konuya ilişkin resmi açıklamayı yapması bekleniyor.

Bugün İtalyan spor basınının sayfalarına da yansıyan haberlere göre F.C. İnter, Eylül 2006'da Chelsea ile yollarının ayrılmasından bu yana boşta olan Mourinho'yla 3 artı 1 yıllık sözleşme imzaladı. Siyah-mavili kulübün, Mourinho'ya yıllık olarak yaklaşık 9 Milyon Avro ödeyeceği belirtiliyor.

F.C. İnter'in Mourinho'yla anlaşmasının ardından, Lampard, Deco ve Quaresma'yı renklerine bağlaması, mevcut kadrodan Crespo, Figo ve Materazzi'yi de elden çıkarması bekleniyor.

La Gazzetta dello Sport, Mourinho'nun bir süredir İtalyanca dil çalışmalarına hız vermiş olduğunu ve yakın dostlarına F.C. İnter'in başına geçmek için sabırsızlandığını dile getirdiğini belirterek, “Bir an önce işe başlamak istiyorum. Hazırlık çalışmalarındaki geleneksel yöntemleri de değiştirme arzusundayım” dediğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

45 yaşındaki Mourinho, daha önce Barcelona, Benfica, Uniao de Leira, Porto ve Chelsea takımlarını çalıştırmıştı. Mourinho, teknik direktörlük kariyerinde, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda birer kez, ulusal kupalarda 7 kez, liglerde ise 4 kez şampiyonluk yaşadı.

MANCİNİ'DE ŞAMPİYONLUK VE SÖZLEŞMEYE RAĞMEN İŞTEN OLMA ŞOKU

F.C. İnter'in maddi maliyet sorununa bakmaksızın teknik açıdan kan değişikliğine gitme kararı alması, Mancini ve ekibinde şok etkisi yarattı.

F.C. İnter'e 3 kez Serie A şampiyonluğu yaşatan Mancini, yaklaşık bir ay önce kulüple yeniden masaya oturduğunda sözleşmesini 30 Haziran 2011 tarihine dek uzatmıştı.

F.C. İnter'in teknik direktör değişikliği kararı almasının ardından, şimdi Mancini'yle birlikte teknik ekipten 5 kişinin de sözleşmelerinin feshi için bir çare bulması gerekecek.

2004'ten bu yana F.C. İnter'i çalıştıran Mancini'nin kulüple ilişkilerindeki gerilimin kendini açıkça dışa vurması, bu sezon Şampiyonlar Ligi maçları sırasında gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

Mancini, F.C. İnter'in Liverpool tarafından 11 Mart'ta Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin ardından, sürpriz bir şekilde sezon sonunda teknik direktörlük görevini bırakacağını duyurmuştu. Müteakip süreçte bu gerilimde bir düşüş gözlenmiş ve yaklaşık bir ay önce Mancini'nin sözleşmesinin uzatılması yoluna gidilmişti.

Ancak buna ve Serie A şampiyonluğuna rağmen, F.C. İnter, dün itibarıyla Mancini'nin işine son verme, yola Mourinho'yla devam etme kararını almış bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!