Parlak taşlarla süslü gözlükler yüzün yarısını kaplıyor

Güncelleme Tarihi:

Parlak taşlarla süslü gözlükler yüzün yarısını kaplıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2006 00:00

Güneş gözlüğü artık yaz kış kullanıldığından, markalar senede iki veya üç ayrı koleksiyon çıkarıyor. Yine de satışların en çok arttığı mevsim yaz. Son birkaç sezondur, kalın kemik çerçevelerin ağırlığı belirgin şekilde hissediliyor. Kalın kenarlı büyük çerçeveler neredeyse yüzü tamamen kaplıyor. Köşeli keskin modellerin yanında, 1950’lerin büyük yuvarlak hatlı, renkli çerçeveli gözlükleri de popüler. Çerçeveleri parlak taşlar süslüyor.

BYBLOS

Pek çok rengi var

Kocaman çerçeveli gözlükler yüzüne uymayanlar Byblos’a bakabilir. Klasik küçük ve kalın çerçeveli modeli, kare, oval ya da yuvarlak formlarda hazırlanmış. Pembeden mavi ve yeşile kadar pek çok rengi var. Daha ince çerçeveli olanlar yüzü sarıyor. Marka bu yaz 19 yeni model sunuyor. Fiyatlar ortalama 250 YTL.

GIVENCHY

Koyu renkler ağırlıkta

Givenchy de bu yaz tercihini devasa çerçevelerden yana kullanmış. Kalın saplar ve çerçeveler parlak taşlarla süslü. Markanın logosu dikkat çekecek biçimde kullanılmış. Koyu renkler ağırlıkta. Opmar Optik’lerde satılan Givenchy’lerin fiyatları ortalama 300 YTL.

TOPTEN

Swarovski kristalleri

Topten’de taşlı, parıltılı, iddialı gözlük modelleri var. Koleksiyonda, yüzü neredeyse tamamen kaplayan, kocaman kemik çerçeveli gözlükler ağırlıkta. Saplarında parıltılı taşlar kullanılıyor. Swarovski kristalleri kullanılarak yapılan işlemeler dikkat çekici. Büyük çerçeveler oval ve kare olarak iki çeşit. Eksen Optik’te bulabileceğiniz gözlüklerin fiyatları 100 ile 240 YTL arasında.

VOGUE

Makyaja göre gözlük

Vogue’un gözlükleri canlı ve pırıl pırıl. Pembe, mavi, beyaz, sarı, kırmızı ve kahvenin onlarca tonu kullanılmış. Pırlanta benzeri taşlarla süslenmiş. Pırıltılı ve iddialı olduklarına bakmayın, hepsi günlük kullanım için. Gözlük renkleri, her türlü makyaja uyacak şekilde hazırlanıyor. Büyük kemik çerçeveler ve ince saplı parlak metal çerçeveler seçenekler arasında. Fiyatlar 100 YTL’den başlıyor, 600 YTL’ye kadar çıkıyor.

DOLCE & GABBANA

Köşeli hatlar erkeksi bir tarz

D&G’nin gözlüklerinde köşeli hatlar ve kalın kemik çerçevelerle erkeksi bir tarz hissediliyor. Kullanılan taşlar çok şık. 1950’lerden esinlenen kedi kadın gözlüğü dikkat çekici. Yeni modellerde siyah ve beyaz baskın renkler. Plaj gözlüğü olarak tercih edilebilecek modellerin mavi, pembe ve tütün renkleri var. Tüm gözlüklerin vazgeçilmez detayı, metal D&G logosu. Kemik çerçevelilerin fiyatı 250 YTL’den başlıyor.

VERSACE

Saplar ışıltılı çerçeveler sade

Versace de bu sezon, geniş çerçevelere ağırlık verenlerden. Abiye veya günlük olarak tercih edilebilecek farklı modeller var. Kare ve yuvarlak formdaki gözlüklerin saplarında, rengarenk Swarovski taşlar kullanılmış. Saplar bol ışıltılıyken, çerçeveler çok sade. Koyu renklerin hakim olduğu koleksiyon 1970’lerin büyük gözlüklerini anımsatıyor. Fiyatları 380 YTL’ den başlıyor.

CHANEL

Kaşlar kapanıyor

Chanel koleksiyonunda, 1970’ler tarzı, büyük camlı gözlükler var. Kaşları kapatan büyük ve renkli camlı modeller, çerçevesiz olarak tasarlanmış. Kemik, kahverengi, siyah gibi klasik renklerin yanında yeşil, mavi, mor, pembe gibi canlı renkler de var. Şişli Optik’te bulabileceğiniz gözlüklerin fiyatları 400 YTL’den başlıyor.

RAY-BAN

Polarize cam teknolojisi

Ray Ban’ın Aviator isimli efsane modeli, bu yaz sokaklarda yine en çok rastlayacağımız gözlük olacak. Bunun dışında Ray Ban koleksiyonunda 12’si kemik, 6’sı metal, 6’sı metal-kemik karışımı olarak toplam 24 model bulunuyor. Yeşil camlı, altın saplı, köşeli model yeni ve dikkat çekici gözlüklerden. Yeni modellerin tümü, geliştirilmiş polarize cam teknolojisine sahip. Fiyatlar 250 YTL’den başlıyor, 700 YTL’ye kadar çıkıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!