Ressam olmak için köpek bakıyor

Güncelleme Tarihi:

Ressam olmak için köpek bakıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü öğrencisi Ercan Dağ, öğrenim masraflarını karşılayabilmek için, köpek bakıcılığı yapıyor. Hayvanları çok sevdiğini söyleyen Ercan Dağ, ne kadar kazandığını sorunca ‘‘Köpek bakıcılığı İngiltere’de en çok para kazandıran meslekler arasında ikinci sırada yer alıyor. Bu mesleğin ülkemizde de geleceği parlak’’ diyor.

Sekiz yıl önce hobi olarak başladığı köpek bakıcılığını, ressam olmaya karar verdiği an, eğitimini devam ettirmek için para kazandıracak bir mesleğe dönüştüren Ercan Dağ, köpek başına günde 10 dolar alıyor. Dağ 10 dolara köpeklerin yiyecek, konaklama ve gezinti masraflarının da dahil olduğunu söylüyor.

Hayvanları sevmeyenlerin bu işi yapmaması gerektiğini söyleyen Ercan Dağ, ‘‘İnsanlar, gerekli ilgiyi gösteremedikleri köpeklerini getirip bana bırakır. Ben de onları parklarda gezdiririm, bakımlarını yaparım. Müşterilerim arasında ünlü kişiler de var. Onlar da köpeklerine yeterince zaman ayıramadıkları için üzülüyor ama en azından sokakta bırakmıyorlar' diyor

Bakımını üstlendiği köpekleri, kamyonetiyle sabaha karşı Kabataş Parkı'na getiren Ercan Dağ, ‘‘Onları gündüz parka getirirsem, burada dolaşan pek çok kişi huzursuz oluyor. Köpekten korkanlar parktan kaçıyorlar. Böyle tatsız durumlara yolaçmamak için köpekleri sabaha karşı parka getiriyorum’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!