İlk yarının 10 olayı

Güncelleme Tarihi:

İlk yarının 10 olayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2012 00:22

Sahasında oynadığı maçlarda en başarılı takım 19 puan toplayan Fenerbahçe’ydi.

Haberin Devamı

1-Fenerbahçe evinde kral

Ancak sarı lacivertlilerin 8 puanda kalan deplasman performansı daha üst sıralarda olmalarını engelledi.

2-En çok Cimbom güldü

İLK yarıda en fazla galip gelen takımlar lider Galatasaray ile ligin flaş ekibi Medical Park Antalyaspor oldu. Hem sarı kırmızılılar hem de kırmızı beyazlılar 9’ar maç kazanmayı başardı.

3-Kartal sarardı

SPOR Toto Süper Lig’de ilk yarının tamamlanmasının ardından en fazla sarı kart gören ekip Beşiktaş oldu. Siyah beyazlıların futbolcularına tam 51 sarı kart çıktı. En az sarı kartı ise 29 ile Galatasaray gördü.

4-Sanica Boru Elazığ kızardı

ALT sıralardan kurtulma savaşı veren Sanica Boru Elazığspor, 5 kırmızı kartla en çok futbolcusu atılan ekip unvanını alırken, Trabzonspor 17 hafta sonunda kırmızı kartla tanışmayan tek takımdı.

Haberin Devamı

5-Penaltı fakirleriÂ

İLK devre boyunca Fenerbahçe ve Trabzonspor lehine hiç penaltı verilmedi. Toplamda 4 ile en çok Sanica Boru Elazığspor’un aleyhine penaltı kararı çıktı. G.Antepspor ve G.Birliği aleyhine penaltı kararı verilmedi.

6-Bursa 4’te 4 yaptı

HAKEMLER toplam 30 kez penaltı noktasını gösterdi. Bunların 23’ü golle sonuçlanırken, 7’sinde gol sesi çıkmadı. Bursaspor, kazandığı 4 penaltı ile ilk sırada yer alırken hepsini gole çevirmeyi başardı.

7-Fark yaratanlar

İLK yarıda G.Saray, MP Antalyaspor’u, İstanbul BB, Akhisar Bld.’yi, MP Antalya, SB Elazığ’ı, G.Birliği, Kayseri’yi, Eskişehir, G.Antep’i, SB Elazığ, Kayseri’yi ve Trabzon, G.Birliği’ni 4-0 yenerek en farklı skorlara imza attı.

8-En gollü maçlar

LİGİN 12’nci haftasındaki Medical Park Antalyaspor-Beşiktaş (3-5) ve 8’inci haftadaki Eskişehirspor-Kardemir Karabükspor (5-2) maçları 7 ve 8 golle ilk yarıda en çok gol atılan karşılaşmalar oldu.

9-MHK’nin gözdeleri

SPOR Toto Süper Lig’de geride kalan 152 maçta, 26 farklı hakem görev yaptı. Halis Özkahya, Fırat Aydınus ve Yunus Yıldırım 10’ar kez maç yöneterek, MHK’nin gözdeleri listesinde ilk sırada yer aldı.

10-Ä°lk devrede 6 hoca gitti

İLK yarıda 18 takımda 24 teknik direktör görev aldı. 6 kulüp teknik adam değişikliğine giderken, 12’si sezona başladıkları kişilerle devam etti. Skibbe, Şota, Carvalhal, Diyadin, Uygun ve Nurullah Sağlam görevlerinden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!