İlk dönem Messiler mezun oldu!

Güncelleme Tarihi:

İlk dönem Messiler mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 16:12

Dünyanın en iyi futbol altyapı eğitim modeli olarak nitelendirilen FCBEscola’nın Türkiye’de açtığı ilk ve tek okul olan FCBEscola İstanbul Avea ilk mezunlarını verdi.

Haberin Devamı

Geleceğin Messileri eğitim dönemlerini tamamladı… Dünyanın en başarılı futbol kulüplerinden FC Barcelona’nın futbol altyapı okulu FCBEscola’yı Türkiye’ye getiren “FCBEscola İstanbul Avea” ilk mezunlarını verdi. Birinci yılda 6 ila 14 yaş arasındaki 420’ye yakın çocuk ve genç FCBEscola’nın teknik, disiplin, sporcu ahlakı ve rakibe saygı değerleri ışığında FCBEscola antrenörlerinden eğitim aldı. Mezunlar arasında yer alan 180 yetenek ise, Avea’nın kesintisiz desteğiyle eğitim gördü. Mezunlar, 13 Haziran Cumartesi günü FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulları’nın Maltepe tesislerinde düzenlenen görkemli bir törenle diplomalarını teslim aldılar.

Avea’nın Ekim 2014’te Türkiye’ye kazandırdığı FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu ilk mezunlarını verdi. Okulun ilk yılında, 420’ye yakın çocuk ve genç eğitim gördü. Sezon boyunca eğitim gören 420’ye yakın çocuk ve genç, Barcelona’yı FC Barcelona yapan değerleri, Barcelonalı hocalardan öğrenme şansına sahip oldu. Mezunlar, okulun Maltepe tesislerinde 13 Haziran Cumartesi günü yapılan turnuvaların ardından düzenlenen törenle diplomalarını aldılar. Ailelerin de katıldığı tören, coşkunun tavan yaptığı renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu.

Haberin Devamı

İlk dönem Messiler mezun oldu

Mezuniyet törenine damgasını vuran unsur ise 420’ye yakın genç ve çocuğun sadece teknik değil; aynı zamanda disiplin, sporcu ahlakı ve rakibe saygı gibi kavramların ışığında şekillendirilen müfredatı başarıyla tamamlamanın gururu oldu.

Okullarda yalnızca futbolu değil, insanı insan yapan değerler de vurgulanıyor

Mezuniyet töreni kapsamında öğrencilerine bir konuşma yapan FCBEscola İstanbul Avea Maltepe Kampüsü Antrenörü Marc Velasco Borrell, “Okullarımızda yalnızca futbolu öğretmekle kalmıyor, insanı insan yapan değerlere de vurgu yapıyoruz. Mezun olan çocuklarımız 8 ay süren disiplinli bir eğitim dönemi sonrasında teknik becerilerinin yanı sıra takım olarak uyum içinde davranabilme, aralarında kurdukları bağ, çaba, alçak gönüllülük, karşılıklı saygı gibi insani değerler alanında da kendilerini kanıtladılar” dedi.

İlk dönem Messiler mezun oldu

Haberin Devamı


İLK YILINDA DÜNYA LİGİNDE

FCBEscola İstanbul Avea’nın 1. Eğitim yılını tamamlaması kapsamında yaptığı değerlendirmede Türkiye’de sporun gelişmesi için altyapıya daha çok eğilmek gerektiğine dikkat çeken Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, “FC Barcelona ile 2011 yılından beri devam eden işbirliğimizin meyvesi olan FCBEscola İstanbul Avea ile Türkiye’de futbol altyapı eğitimine farklı bir vizyon kazandırdık. Okullarımızın ana hedefi; FC Barcelona’yı dünyanın en büyük kulüplerinden birisi yapan teknik bilgi ve becerinin yanı sıra kulübün taşıdığı felsefe, ruh ve etik değerleri de öğrencilerimize aktarmak. Bu hedef doğrultusunda önümüzdeki yıllarda Türkiye ve dünya liginde FCBEscola İstanbul Avea’da eğitim görmüş, FC Barcelona vizyon ve değerleriyle yetişmiş yıldız oyuncuları görmeyi ümit ediyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Yaptığı değerlendirmede FCBEscola İstanbul Avea’nın birinci yıl performansına da değinen Akdemir “FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu’nun ilk yılında gösterdiği başarı, FCBEscola yöneticilerin de dikkatini çekti. Okulumuz daha ilk yılında Türkiye’yi, Barcelona'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen FCBEscola Uluslararası Futbol Turnuvası’nda da temsil ederek önemli bir başarıya da imza attı. 15 ülkeden 92 takımın katıldığı turnuvada Türkiye'yi temsil eden FCBEscola İstanbul Avea, 32 takımın mücadele ettiği 12 yaş altı kategorisinde yer aldığı turnuvayı 10'uncu sırada tamamlayarak bizi gururlandırdı.” diye konuştu.

Mezun 180 çocuk Avea bursuyla eğitim aldı

Haberin Devamı

Türkiye’de yabancı spor kulübü işbirliğiyle kurulan, ilk futbol okulu olma özelliğini taşıyan FCBEscola İstanbul Avea’da, sosyo - ekonomik açıdan dezavantajlı çocuk ve gençlere de eğitim imkânı sunuyor. Hayata geçirdiği projelerde fırsat eşitliği sunmayı ilke edinen Avea, okulun ilk yılında 180 yetenekli çocuk ve gence eğitim desteği verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!