İlaç ekmek piyasada

Güncelleme Tarihi:

İlaç ekmek piyasada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalı, Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı’nın bilimsel katkıları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Halk Ekmek İşletmeleri tarafından, çölyak ve fenilketonüri hastaları için özel ‘ilaç ekmek’ üretildi. Uzmanlar, düşük protein, düşük fenilalnin içeren glutensiz ve kaltozsuz özel diyet nişasta ekmeğinin doktor ya da bir beslenme uzmanına danışılmadan kullanılmaması gerektiğini vurguladılar. İlaç ekmek şimdilik sadece İstanbul'da satılacak.

Türkiye'de her 250 doğumdan birinde görülen çölyak ile her 4 bin 500 doğumda bir görülen fenilketonüri hastaları için bugüne kadar ithal edilerek kilosu 10 milyon liradan satılan özel bir un ile hazırlanabilen nişastalı özel ekmekler, Halk Ekmek noktalarında 450 gramı 150 bin liradan satılacak. Özel ekmeğin üretimine, dün Belediye Sarayı’nda düzenlenen törende, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Halk Ekmek Genel Müdürü Mehmet Hadi Tunç, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Özdemir İlter, Metobolizma ve Beslenme Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, tarafından protokol imzalanmasıyla başlandı.

Satış noktaları

Özel diyet nişasta ekmeği Mecidiyeköy Meydanı, Eminönü Mısır Çarşısı girişi, Laleli İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi yanı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi karşısı, Şehremini İETT durağı yanı, Bakırköy Meydanı İETT durağı yanı, Esenler Dörtyol Meydanı, Bahçelievler Kaymakamlığı önü, Bayrampaşa Merkez Camii önü, Aksaray Valide Sultan Camii önü, Eyüp Rami Meydanı, Beşiktaş Cumhuriyet Meydanı, Ortaköy Camii önü, Kadıköy Sahrayı Cedit Camii önü, Üsküdar Şemsipaşa İETT durağı yanındaki İstanbul Halk Ekmek büfesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!